Dejan MIlojević: Milina mi je da radim u Budućnosti

Dejan Milojević

foto: Igokea/ Nikola Vuruna

Dolazak Dejana Milojevića na klupu Budućnosti mnogi vide kao ključno pojačanje za klub iz Podgorice.

Poslije brejka u Laktašima, Budućnost je napravila veliki korak ka plejofu ABA lige, a koliko sutra, šampion Crne Gore protiv Burga igra za očuvanje nade i sna o četvrtfinalu Evrokupa. 

Nikada nije jednostavno preuzeti tim na pola sezone kaže Milojević za ATV i poručuje da su se njegove i klupske ambicije jednostavno poklopile.

“Zvali su me, ambicije su nam se poklopile. Sviđa mi se ekipa, imam dobre momke i milina mi je da radim”, rekao je Milojević.

Poslije osam godina na klupi Mege, očekivalo se da trenersku karijeru nastavi u Americi. To je bio plan, ali će NBA morati da sačeka. Budućnost je novi izazov za njega, došao je u klub gdje se traže trofeji, a ove sezone je to posebno težak zadatak.

“Aposlutni sam zagovornik ABA lige, mislim da košarka na našim prostorima ne može bez ovog takmičenja. Smiješne su priče da nema kvaliteta. Pogledajmo rezultate klubova u Evropi. Partizan je prošao u Top 16 fazu Evrokupa, a u ABA ligi nisu ni u borbi za plejof”, dodao je Milojević.

Pobjedom protiv Gruzije, reprezentacija Srbije ovjerila je plasman na Evropsko prvenstvo. Do vize za Evrobasket orlove je predvodio upravo Milojević koji je na tom susretu mijenjao selektora Igora Kokoškova. Zasluge nije želio da preuzme, ističe da je i ovaj rezultat timski uspjeh u kvalifikacijama koje su veoma izazovne za velike reprezentacije. Srbija na zlato sa velikih takmičenja čeka od 2002. godine i svjetskog zlata iz Indijanapolisa.

“Učestvovao sam na velikim takmičenjima, znam koliko je stvari potrebno da se poklopi da bi neki tim otišao do kraja. Aleksandar Đorđević je radio sjajan posao, Srbija je osvojila tri srebrne medalje, a utisak je da javnost nije zadovoljno što nije u redu. Svi bi mi voljeli zlato i sada ćemo biti među favoritima, ali mnogo toga mora da se poklopi”,dodao je Milojević.

Tadašnja Jugoslavija te 2002. godine bila je posljednja u svojoj grupi pa je na kraju osvojeno zlato. Dejan Milojević u šali kaže, da je to možda recept za naredni Evrobasket. 

foto:Igokea/Nikola Vuruna

About The Author