Igokea dočekuje Borac

Igokea

foto.Marija Vuruna/Igokea

Košarkaši Igokee u Laktašima u meču trećeg kola ABA lige dočekuju Borac iz Čačka.

Do prvog trijumfa u ABA ligi na svom terenu košarkaši Igokee pokušaće da dođu protiv čačanskog Borca. Da neće biti nimalo lako upozorava trener Igokee Dragan Bajić, jer se radi o ekipi koja je znala da zada dosta muke njegovoj ekipi. Utakmice u Istambulu i protiv Mege su pokazatelji kako Igokea treba da igra, istakao je Bajić.

“Očekuje nas novi meč, malo je vremena za odmor, a najmanje za analizu prethodnih utakmica. Dolazi nam ekipa Borca koje nam je u zadnje dvije godine bila neugodan protivnik. Igraju sa pet igrača koji mogu da šire igru, i svi šutiraju za tri poena. Ako to bude procentulano dobro, može da bude puno problema. Ono što je bitno je to da smo pokušali da se spremamo nekoliko dana, a raduje me što smo svi zdravi. Utakmica u Istanbulu je prvi pokazatelj kako bi mi trebal igrati, a drugi pokazatelj je utakmica s Megom. Ima prostora za napredak, kako budemo više trenirali zajedno i ovi igrači što su bili odsutni mi ćemo da rastemo kao tim. Jako nam je bitna ova domaća utakmica i pozivamo navijače da dođu da nas podrže, a s novom pobjedom bi došli do samopouzdanja koje nam je potrebno u nastavku takmičenja.”

Obe ekipe su dobroj formi smatra košarkaš Igokee Mario Nakić, koji očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu.

“Sutra nas očekuje vrlo teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe Borca Ekipa koja igra dosta atipično, ponekad na terenu imaju i pet nižih igrača, dosta igrača igra na puno pozicija. Mi smo se spremali dobro prethodnih dana, skautirali smo ih, i na nama je da odgovorimo najbolje što možemo, što odbrambeno, što u napadu. Mislim da smo u dobroj formi i idemo na pobjedu.”

Utakmica između Igokee I Borca igra se od 18 časova u sportskoj dvorani u Laktašima.