Da budemo bolji nego protiv Albe

foto.MZT/Danail Petrović

Crno-bijele u petak, 14. oktobra od 20 časova i 30 minuta očekuje meč 2. kola Evrolige u kojem se sastaju sa domaćom Baskonijom.

U prvom kolu, Partizan je izgubio od Albe u Berlinu, dok je Baskonija savladala Valensiju.

Utakmica u petak, biće prvi duel najmlađeg kapitena u istoriji Partizana, Vanje Marinkovića protiv svog nekadašnjeg kluba. Nakon poslednjeg treninga pred sutrašnji put, jedan od dvojice najmlađih prvotimaca crno-bijelih u ovoj sezoni, Tristan Vukčević je izjavio:

“Baskonija je dobra ekipa, moramo da uđemo čvrsto u utakmicu, da budemo mnogo bolji u odbrani i pokažemo da možemo mnogo bolje u odnosu na meč sa Albom”, istakao je Vukčević.

Trener Partizana, Željko Obradović, je pred utakmicu 2. kola Evrolige izjavio:

“Skautirali smo Baskoniju, gledali sve njihove utakmice koje su odigrali do sada, uključujući i poslednju protiv Tenerifa koju su izgubili iako su bili nadomak pobjede. Naša prva ambicija je jasna – da izgledamo bolje nego u Berlinu protiv Albe. Odatle krećemo, počinjemo sa odbranom. Radili smo naporno prethodnih dana. Nastavićemo da radimo. Poslije Albe smo imali meč protiv MZT-a i tu pripremu smo iskoristili tako što smo svi zajedno odgledali meč protiv Albe. Apsolutno nam je jasno gdje smo griješili. Bio je period u finišu prve dionice i period druge, vidjela se reakcija igrača poslije toga, ali tada je bilo kasno, utakmica je bila izgubljena”, naglasio je Obradović i dodao da će na put povesti 13 prvotimaca, dok u Beogradu ostaju povređeni Smailagić i Avramović.

(Foto: Dragana Stjepanović)