Igokea bi u Zadru riješila mnoge nedoumice

Košarkaši Igokee u 16. kolu ABA lige gostuju Zadru.

Igokea je prvu pobjedu ove sezone u ABA ligi zabilježila protiv Zadra u petom kolu. U međuvremenu Igokea je došla do pet, a Zadar do četiri pobjede. Prevashodni cilj za oba tima je obezbijediti opstanak, a u slučaju trijumfa u Zadru, tim Dragana Bajića napravio bi veliki korak ka opastanku.

“Zadar je tim koji je na svom parketu pobijedio Cedevita Olimpiju, Zvezdu i Budućnost. Ovo je  vruć teren i teško gostovanje. U sličnoj su situaciji kao i mi i pobjeda im je neophodna za ostanak u ligi. Mnogo utakmica sam odigrao u Zadru. Mi smo u nizu od tri pobjede, osjeti se euforija koju ja ni ne volim kao trener. Moramo to iskontrolisati. Mi svoj posao za koji smo plaćeni nismo završili a to možemo uraditi samo hladne glave.  Zadar je dolaskom Jusupa posložio kockice, imaju širok roster i dobar kvalitet, Alen je segment koji im mnogo znači, preuzima odgovornost, mijenja ritam. Mi moramo da se skoncetrišemo na sebe”, rekao je u najavi meča trener Igokee Dragan Bajić.

Sava Lešić u posljednje vrijeme igra u velikoj formi.

„Utakmica nam dolazi u  dobrom trenutku, poslije tri vezane pobjede. Mi smo u uzlaznoj putanji kada je forma u pitanju. Važna utakmica i za nas i za njih. Ako ponovimo igru kao prethodne tri utakmice imamo velikih šansi da pobijedimo. Zadar je na domaćem  terenu drugačiji u odnosu na gostovanje. Velike ekipe su tamo padale. Ne trebamo da se opteretimo i treba da se skoncetrišemo na svoju igru. Imamo velikih šansi. Ne bih nikog izdvajao, atmosfera u kojoj igraju je njihovo najjače oružje kao i Brajan Alen, stranac koji mijenja ritam utakmice.“

Meč Zadar – Igokea igraće se u nedjelju od 17 časova.

foto:Nenad Vuruna/Igokea