Huligani napali Radonjića

Foto: Nikola Vuruna/Igokea

Trener Panatinaikosa Dejan Radonjić našao se na udaru huligana.

Posle utakmice sa Arisom, huligani su došli ispred svlačionice i verbalno ga napali, prijetili mu i od njega tražili da napusti klupu ’Zelenih’, prenose grčki mediji. Atinjani su potiv Arisa ostvarili sigurnu pobjedu 96:79, a prema izvorima Sport Kluba potom je došlo do ozbiljnog incidenta, sve naočigled šokiranih igrača i članova stručnog štaba Panatinaikosa.

Radonjiću su huligani poručili da mora odmah da napusti klub i da je to što se desilo u nedelju „samo početak“. Svemu tome prisustvovali su i članovi uprave kluba, koji ni na koji način nisu zaštitili ni Radonjića, ni igrače.

Za Pao je to bio 10. trijumf u domaćem prvenstvu poslije kojeg drži drugo mjesto na tabeli, iza Olimpijakosa, koji ima maksimalni skor poslije 12 kola. Samo nekoliko dana ranije, Radonjićevi izabranici su slavili protiv Makabija u Evroligi.

Radonjić je u Panatinaikos stigao poslije jedne od najgorih sezona u istoriji kluba, ako ne i najgore. U dosadašnjem dijelu sezone pod njegovim vođstvom ’Zeleni’ su u 19 kola u Evroligi ostvarili sedam pobjeda, a tokom cijele prethodne u elitnom takmičenju imali su devet.

Crnogorskom stručnjaku je prilikom dolaska povjeren zadatak da izgradi potpuno novi tim, pošto su od prethodnog sastava ostala samo dvojica igrača.

About The Author