Gudurić: Nisam ranije došao u NBA jer me niko nije zvao

Novi košarkaš Memfisa govorio na danu za medije u NBA ligi.

Sistem je ovakav, dvojica novinara ili analitičara na danu za medije svakog kluba prozivaju igrače koji ima se pridružuju na stolici i odgovaraju na pitanja. Gudurić, koji je uzeo broj “23” je bio pet na redu u dresu Memfisa.

Prvo pitanje je bilo šta on donosi klubu?

“Definitivno šut, ali trudiću se da radim sve i davaću 100 odsto na terenu, samo da bih bio bolji. Radiću naporno da napredujemo i kao tim i individualno”, rekao je Gudurić.

Sljdeće pitanje je bilo zašto ranije nije došao u NBA?

“Iskreno, nisam imao šansu da dođem. Nisam dobijao pozive, a i bio sam zadovoljan gdje sam bio. Radio sam sa srpskim trenerom Željkom Obradovićem, a on je jedan od najboljih trenera u Evropi i na svijetu. Pozvao me je da dođem u Fenerbahče i to je prilika kakva se pruža jednom u životu. Mislim da sam mnogo naučio za dvije godine sa njim i pomogao mi je mnogo da razvijem svoju igru”.

Gudurić je prethodna dva mjeseca proveo sa srpskom reprezentacijom. Pitao je saigrače šta ga očekuje u NBA.

“Pomoglo mi je mnogo to što sam bio u reprezentaciji sa njima. Postavljao sam im mnogo pitanja, posebno Bogdanu, koji igra na istoj poziciji kao i ja. Znamo se dugo i veoma sam dobar prijatelj s njim. Rekao mi je da je razlika u brzini igre, da moram da budem fizički spreman i savjetovao me je da budem u sali svakodnevno, da se od prvog dana takmičim. Rekao mi je da prvo moram da probam da pobjeđujem saigrače, a potom i da se nametnem treneru da zaslužujem da igram. Naravno, kada počne utakmica, onda moram da pobjeđujem protivnike”.

foto:printscreen/youtube