Filipovski pred seriju teških utakmica: “Najvažnija će biti energija”

U utorak, 17. novembra, košarkaši Partizana NIS će od 20:30 dočekati Uniks iz Kazanja u okviru 8. kola 7Days Evrokupa.

Zbog problema Huventuda i Venecije sa virusom Kovid 19, crno-bijelima su odloženi mečevi 6. i 7. kola, pa sutrašnji meč dočekuju sa učinkom od 2 pobjede i 3 poraza. Prema planu odigravanja zaostalih utakmica, Partizan NIS će utakmicu 6. kola protiv Huventuda odigrati već u četvrtak, 19.11. Serija teških mečeva biće kompletirana u ponedeljak 23. novembra, kada crno-bijeli dočekuju Crvenu zvezdu MTS u okviru ABA j.t.d. lige. 

Pred duel sa Uniksom, trener Partizana NIS, Sašo Filipovski kaže: 

“Nemamo puno vremena za odmor i sada je trenutak kada treba biti najpametniji. Najvažnija će biti energija. Imamo tri utakmice u sedam dana, sa mnogo jakim protivnicima. Prvi na redu je Uniks koji ima veliki individualni kvalitet i zato će biti važno da imamo visoku koncentraciju i da se pametno spremamo za svakog protivnika – jednog po jednog”, izjavio je Filipovski.

Plejmejker Nemanja Gordić je pred sutražnji duel izjavio: 

“Iako znamo raspored, sva pažnja nam je usmjerena ka prvom sljedećem rivalu. Ekipu Uniksa čine jako dobri igrači i veliki broj njih ima puno poena u svojim rukama. Mi ih moramo zaustaviti timski, uz maksimalnu energiju tokom svih 40 minuta. Veoma je važno da od početka utakmice, od prve lopte, budemo sto posto koncentrisani i da kroz igru koja nam više odgovara pravimo rezultat”, rekao je Gordić. 

(Foto: Dragana Stjepanović)