Filipovski: Našli smo put ka pobjedi (VIDEO)

Izjave trenera Partizana i Cibone.

Partizan je u sedmom kolu ABA lige pobijedio Cibonu u Zagrebu 82:75. Tako je Sašo Filipovski zabilježio drugu pobjedu na klupi crno bijelih.

Čestitke igračima Cibone, imaju mladost i brzinu, tako da su pokazali da ne odustaju na ovoj utakmici. Počeli smo dobro u napadu, a u odbrani smo primili previše poena, 40 u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo imali pad koncentracije i susreli smo se sa tim povredama i problemima sa faulovima, gdje smo morali da reagujemo onako kako nismo trenirali, sa nekim igračima na pozicijama koje nisu njihove. Sve u svemu, uvijek treba da se nađe put ka pobjedi. Našli smo put ka pobjedi, primili manje poena u drugom nego u prvom poluvremenu, tako da sam zadovoljan sa pobjedom”, rekao je Filipovski i dodao:

U igri normalno da ima mnogo uspona i padova i treba na tim stvarima dosta da se radi. Najvažnije je da uspijemo da se oporavimo i da ove povrede prođu, da možemo normalno da radimo jer nas čeka stvarno težak ritam u narednih deset dana”, rekao je Filipovski. 

„Tražio sam od igrača prije utakmice da budemo hrabri i vjerujem da su to i bili. Nisu se prepali jedne ovakve ekipe i to je najvrijednije u ovoj utakmici. Stvarno su dali sve od sebe, ali kad imate ovakvu dominaciju u skoku protivnika onda je teško tražiti bolji rezultat. U trenucima kad smo mi otšli na +7, Gordić je preuzeo utakmicu i praktički prelomio utakmicu sam, uz naravno napadački skok Jankovića. Igrači su dali sve od sebe, to je najbitnije“, rekao je trener Cibone Ivan Velić.

(Foto: Željko Baksaj/Cibona, video: Cibona/ABA j.t.d. liga) 

About The Author