FIBA LŠ: Igokea počinje gostovanjem bivšem šampionu Evrope

Poslije nastupa u međunarodnom Evročelendž kupu i Evrokupu Igokea će igrati i FIBA Ligu šampiona do čije je grupne faze došla kroz kvalifikacije.

U prvom kolu tim Dragana Bajića gostuje nekadašnjem šampionu Evrope Limožu. Ipak najslavniji dani su daleko iza tog kluba, koji je prošle sezone igrao Evrokup, a ove je prešao u FIBA-ino takmičenje. U šampionatu Fransuske tim, koji sa pozicijele plejmejkera predvodi nekadašnji igrač Zvezde Demarkus Nelson, je na osmom mjestu sa tri pobjede i dva poraza. Osim Nelsona glavnu riječ u ekipi vode Nikolas Lang, Džeri Butsijel i Filip Skrab. Igokea u svojim redovima ima dva igrača koji su prošle sezone igrali francuski Ligu, Džekija Karmajkla i Entoni Klemonsa, koji su upoznati sa kvalitetima rivala.

Problem za Igokeu mogao bi biti naporan put.

“Pošto je bilo nekih komplikacija s putovanjem do Limoža, od dolaska na beogradski aerodrom do Limoža ćemo provesti 20 sati, što čekanja na aerodromima, što putovanja avionom i autobusom.Teško je meni kao treneru da dajem bilo kakvu prognozu i da znam u kakvom će mi biti stanju igrači i kako će se put odraziti na njih”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Igokei meč u Francuskoj dolazi nakon tri vezane pobjede u ABA ligi i sigurno je kako je samopouzdanje na visokom nivou.

“Dobro je poznato da se radi o kvalitetnom protivniku. Sigurno će nam biti teško zbog situacije koja nas je snašla kroz ovaj sam put, ali mi ćemo pokušati da damo maksimum  sebe u ovoj utakmici koliko budemo u mogućnosti i nadati se da se niko iz tog stanja ne povrijedi i da nastavak takmičenja dočekamo zdravi i spremni”, kaže Bajić.

Meč Limož-Igokea igraće se u srijedu od 18 časova (ATV).

foto:Kosarka24.ba