Duško Ivanović: Moram da priznam da sam zatečen gestom Crvene zvezde

Ivanović nakon pobjede u Beogradu
Duško Ivanović

foto: printscreen

Duško Ivanović govorio je poslije pobjede Baskonije protiv Crvene zvezde u 22. kolu Evrolige.

Baskonija je pobijedila Crvenau zvezdu 91:90 i tako došla do 12. ovosezonske pobjede.

“Teška, neizvjesna utakmica. Crvena zvezda je igrala dobro u prvom poluvremenu, kao i u posljednje tri utakmice. Nismo igrali dobru odbranu tada, pa smo promijenil intenzitet i imali smo Markusa Hauarda. Na kraju je bilo kao i u Vitoriji, tijesno. Moram da priznam da sam zatečen gestom Crvene zvezde. Od srca im hvala i navijačima.

Upoznao sam familiju crveno-bijelih, fantastične navijače i drago mi je što su me ispoštovali. Veoma sam iznenađen. Mi smo tim kada igramo dobru odbranu, kao tim sa strpljenjem, možemo da igramo sa svima.

Evroliga je izjednačena, svako svakog može da dobije. Niko ne može da projektuje dalje planove. Ne vidim da neki trener može da projektuje“, rekao je Duško Ivanović.

Upitan je za odlazak iz Crvene zvezde na samom početku sezone.

“Naš posao je fascinantan. Ne zavisimo od kvaliteta našeg rada, nego od rezultata i povjerenja uprave. Žao mi je, bio sam zadovoljan ovde, ali Crvena zvezda igra dobro i drago mi je zbog toga. Kad se vrate Teo i Nedović.

Možda jesmo najlošiji u ofanzivnom skoku, ali sa šuterima sa Vanjom, dosta su otvorili teren, morali su da mijenjaju. Najvažnije kod ofanzivnog skoka je da ideš na ofanzivni skok.”

Vanja Marinković i Markus Hauard vodili Baskoniju do pobjede protiv Crvene zvezde

Na poluvremenu je imao poruku svojim igračima.

“Rekao sam im samo da moramo da igramo kako igramo. Nismo imali intenzitet, fokus na loptu. Ponekad nije bitno da igraš dobro, već tvoju igru. To igračima daje samopouzdanje. Nismo imali pritisak na loptu, jer smo imali samo jednog beka. Čioza je povrijeđen i Mekintajernije mogao da bude agresivan cijelu utakmicu.”

Markus Hauard je odigrao impresivnu utakmicu.

“Utakmica traje 40 minuta. Napravio je brzo dva faula, a on pravi razliku za kratko vrijeme”, rekao je Ivanović.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author