Đorđević: Ovo je Kampacova pobjeda

Izjava selektora Srbije poslije poraza od Argentine.

Pričalo se o finalu, stalo se u četvrtfinalu. Meč protiv Španije “ogolio” je igru Srbije, a protiv Argentine nije bilo puno bolje. Prije svega u odbrani i nije Srbija bila u meču na najvišem nivou tokom svih 40 minuta što se mora za jedan ovakav meč.

“Boli nas. Ovo je težak poraz. Ali, kao što je Bjelica rekao, mentalni pritisak nije donio dobro. Bila je euforija u našoj zemlji, svi su nas zvali, jedva čekali da nas gledaju, svi su pisali da smo odjednom postali favoriti, da ćemo osvojiti. To nekada ne pomaže. Naprotiv. Sada vidim na kakvom je Bjelica pritisku bio. Nekada mislimo da su čvrsti, iskusni, posebno lideri, ali vidite koliko je on duboko objasnio sve što im je u glavama”, rekao je Đorđević i dodao kako su plejmekeri Argentine Kampaco i Laprovitola bili ključ pobjede.

“Plejmekeri su bili ključ. Apsolutno. Ovo je Kampacova pobjeda. Skola je njihov emotivni vođa, možda i jedna od najvećih legendi svih vremena, a Kampaco je prenio pobjednički mentalitet. U nekretninama postoje lokacije i lokacije, a u košarci bekovi i bekovi. Uz poštovanje prema visokim igračima. Uvijek su kontrolisali igru. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, možda zbog sjajne odbrane Argentine, možda zbog pritiska. Nisu mi se svidjele odluke, niti naše reakcije. Mnogo je Argentina toga uradila brzim rukama, ona se prilagodila na kriterijum, mi nismo. U dobrom trenutku smo se vratili i poveli, ali napravili smo greške koje u ovim utakmicama ne smijemo da uradimo. A sada smo imali deset u prvoj četvrtini. Oni su sjajno šutirali u ključnim trenucima, u naše lice, Garino, Kampaco… To ti polomi noge. Radiš naporno, a u posljednjoj sekundi te to dokusuri. Probali smo da spustimo loptu u reket, imali smo lidere na parketu, samo moramo da podignemo glavu. Da analiziramo. Vidjećemo ostala četvrtfinala, šta je pred nama”.

Đorđević je istakao da je ponosan na igrače.

“Ponosan sa na to kako smo igrali i šta smo kreirali. Sjajna je ovo grupa ljudi. Blagosloven sam da im budem trener. Ponosan sam. Uvijek daju 100 odsto. Nešto je nedostajalo u posljednje dvije utakmice. Uvijek može dugo da se analizira”.

Đorđević je zahvalan što je Vasa Micić ostao s timom.

“Vasa je mnogo hrabar, pokazao je veliku vjeru. Mi smo svi uz njega. Govori o njemu. Hoćemo da mu pomognemo. To neće tek tako proći. Cijela zemlja mu je zahvalna, svi saigrači i stručni štab. Pokazao je veličinu”.

foto:printscreen/youtube

About The Author