Bjelica: Izvinjavam se

Emotivni Nemanja Bjelica na pres konfrenciji.

Srbija je poražena u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Argentine. Prije šampionata proglašeni su za jedne od najvećih favorita, a na kraju veliko razočarenje.

“Težak poraz za nas. Na početku želim da se izvinim našem narodu, koji je vjerovao u nas. I mi smo vjerovali pošto imamo veoma dobar tim, ali to nije važno, ali znate kako ide na ovakvom turniru. Imamo možda bolji tim od Argentine, ali su nam pokazali da su u ovom momentu možda željeli više pobjedu od nas. Nismo mentalno bili spremni za ovu utakmicu, pogotovo ja. Znam da smo mi tim, ali ja sam jedan od lidera i igrao sam kao GO**O”, samokritičan je Bjelica.

“Zaslužili su pobjedu danas. Ono što za nas želim reći da smo sjajana grupa momaka i nismo izgubili utakmicu zato što smo arogantni, jednostavno nismo se psihički pripremili za utakmicu. Ne mogu govoriti za ostale ali ovaj poraz je težak i ubija me. Uložili smo dosta tokom ljeta i teško je, ali to je košarka. Još jedna važna stvar je što je Vasa igrao utakmicu iako mu je majka umrla, a to je važnije od košarke. Još jednom ću reći mi smo sjajna grupa momaka, željeli smo pobjedu, ali pokušali na pogrešan način. Bili smo favoriti da osvojimo šampionat, ali četvrtfinale je teško i možda nismo bili čvrsti. Imali smo loš dan. Došli smo kao tim i možda smo na pogrešan način radili. Stvorila se euforija i pokušaćemo da završimo na najbolji način i da se kući vratimo kao tim”, rekao je Bjelica.

foto:printscreen/youtube