Dogovoreno. Igraće se

KS BiH

foto:basket.ba

Konačno jasne stvari oko Lige BiH.

Upravni odbor KS BiH, koji je u Zenici, konačno je postigao dogovor. Lige u obje konkurencije će se igrati. Igraće i Borac i Sparsi, koji nisu žrijebani prije par dana, dok će se kao i prethodnih sezone Igokea kasnije priključiti.

Ovog vikenda igraće se drugo kolo, a narednog utakmice prvog kola nakon što je danas obavljen novi žrijeb sa Sparsima i Borcem.

“To je bio nastavak sjednice iz Sarajeva sa nekim spornim pitanjima. Glavna stvar je da se prvenstvo nastavlja. One utakmice koje nisu odigrane igraće se 26. i 27. s tim da je idući vikend redovno drugo kolo. Tako da se do početka trećeg kola sve kompletira”, rekao je za naš portal predsjednik UO KS BIH Boris Spasojević.

Spornu prošlu sezonu, u kojoj je Široki proglašen za šampiona zbog nedolaska Borca, Sparsa i Igokee na završni turnir, klubovi koji smatraju da su oštećeni mogu riješiti na višim instancama i da plate po 3.000 KM kazne, ako sud drugačije ne odluči.

“Dogovorili smo o završetku prošle sezone i odluci komesara. Taj dio će Borac, Sparsi i Igokea ako smatraju da su oštećeni, da svoja prava traže kod nadležnih institucija (Sud ili FIBA)”, kaže Spasojević.

Utanačeno je i kako će se Igokea, odnosno klub iz BiH koji igra dva Međunarodna takmičenja, uključiti u Ligu BiH, odnosno neće je igrati od starta.

“Odlućeno je i kako će Igokea naredne dvije sezone počinjati takmičenje od Lige 6. Odnosno da klub koji igra dva međunarodna takmičenja će da se priključi u Ligi 6. Mislim da su svi zadovoljni i da će na dobrobit klubova prvestvo biti zanimljivo i održano kako je predviđeno kalendarom”, završio je Spasojević.

foto:basket.ba

About The Author