Daju dresove za Vanjinu pobjedu

Sportisti iz Banjaluke Saša Čađo, Aleksa Gatarić, Vladan Kovačević i Stojan Vranješ pridružili su se humanitarnoj akciji za pomoć u liječenju Vanje Malović.

Vanja je rođena 13. maja ove godine u Beogradu kao zdrava beba, ali joj je dijagnostikovana rijetka neuromišićna bolest SMA 1 (Spinalna mišićna atrofija tip 1). Riječ je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima fatalan ishod. Bolest je posljedica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, disanje, gutanje i varenje hrane. Dijete ne može da drži glavu, pokreće ruke i noge. Prvi korak u njenom liječenju predstavlja lijek “spinraza” koji je dostupan u Srbiji i Vanja je u fazi primanja prve doze, a on bi trebalo da uspori progresiju ove opake bolesti. Vanji su sredstva potrebna za terapiju najskupljim lijekom na svijetu – “zolgensmom”, ali i za putne troškove i smještaj, što košta oko 2,5 miliona evra.

Pomenuti sportisti ponudili su svoje dresove za koje će u nagradnom izvlačenju konkurisati svi oni koji uplate bar deset evra na Vanjin račun, zatim fotografišu uplatnicu i pošalju je na i-mejl adresu zavanjinupobjedu@gmail.com .

https://www.instagram.com/p/CVKe9KesxUV/

foto:instagram,tekst Glas Srpske

About The Author