Dobrodošli u rudnik

foto:kosarka24.ba

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je cilj predstojeće sezone da ekipa stigne što dalje u svakom takmičenju.

“Prvo je cilj da izgledamo kao tim, da igramo kao tim. Ovo je 12 najboljih igrača za mene koje smo mogli da dovedemo. Cilj je da postepeno izgledamo kao tim, da mislimo i igramo kao tim. ABA će biti super ove sezone, mnogo pojačanja, a Evrokup… Teodosić igra Evrokup, to sve znači. Moramo da idemo što dalje, bolje”, rekao je Trinkijeri prenosi B92.

Partizan se za novu sezonu sprema u Areni, gdje će biti domaćin u utakmicama tokom sezone.

“Uslovi su vrhunski. Dobrodošli u našu novu, skromnu kuću, rekao bih u rudnik, gdje ćemo imati šansu da mnogo kopamo, tako treba. Počeli smo prije sedam dana, za sada je sve okej, ali još nisam upoznao trenera koji je u avgustu nesrećan. Nadam se da ćete moći da pišete o puno lijepih pobjeda”, kazao je Trinkijeri.

Zadovoljan je prodajom sezonskih ulaznica, što je posebno istakao.

“Nova je ekipa, ne znam kako to izgleda. Znam samo da su sezonske karte išle kao pljeskavica kod mene. Navijači su fantastični. Imamo takve rezultate i od toga želimo da počnemo sezonu. Ljubav, strast, želja. Želimo da se borimo za svaku utakmicu, svaki trofej, sve, sve… Moramo da budemo mentalno i fizički agresivni. Sve je novo. Jedino što je ostalo isto su navijači”, naveo je trener crno-bijelih.

Ovo je izazov za sve. Kada je izazov, idemo, pa ćemo vidjeti gdje. Imam dobar osjećaj o situaciji”, dodao je.

Upitan je gde je Partizan u odnosu na Crvenu zvezdu, Cedevitu, Budućnost, Mornar i ostale koji su se pojačali.

Ne znam jer je jako rano. Ne znam kako ćemo mi da izgledamo. Ali, mislim da smo se i mi pojačali, na papiru. Posao je da od papira idemo na teren, pa ćemo vidjeti”, rekao je Trinkijeri.

Ognjen Jaramaz, Nikola Janković i Novica Veličković nisu još produžili ugovore, ali su na treninzima.

Tu su, treniraju, moji igrači”, kaže Trinkijeri.

Ekipu su napustili Marko Pecarski i Stefan Janković.

Svako odlučuje šta želi u životu, kako on misli da treba. Ja njima iz srca želim sve najbolje. Sada je vrijeme da pričamo o onima koji su tu, rekao je italijanski trener.

Trinkijeri je istakao da se nada da će predstojeća sezona biti bolja nego prošla.

foto:kosarka24.ba

About The Author