Debi Višegrađanina Ilića u dresu SRBIJE (VIDEO)

Dalibor Ilić debitovao u dresu seniorske reprezentacije Srbije.

Mladi košarkaš Igokee koji je rođen u Višegradu 2000. godine dočekao je da debituje u dresu seniorske selekcije Srbije. Ilić, koji je kao kapiten juniorske selekcije Srbije osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Letoniji, te predvodio Srbiju na Svjetskom prvenstvu na Kritu će sigurni smo cijelog života pamtiti kada je ušao u igru u dresu A reprezentacije na utakmici prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske u gostima.

Debitant na klupi jedne od najvećih košarkaških selekcija na svijetu Igor Kokoškov je Ilića u igru uveo u drugom poluvremenu na 5 minuta i 58 sekundi do kraja. U meč je ušao napravivši faul na šutu za tri poena pošto je preuzeo protivničkog igrača. Imao je potom i defanzivni skok, pa izgubljenu loptu, pa promašaj. Nije gubio samopouzdanje i onda prvi poeni. Dobio je loptu u ćošku i nakon finte je ušao uz čeonu liniju i zakucao loptu za PRVE poene. Potom je odlično istrčao kontru i iz polaganja na asistenciju Nikole Rebića postigao nove poene. Nije loše za prvi put.

“Ovo večeras je izgledalo jako dobro, s obzirom na to da smo tri dana zajedno. Drago mi je što sam debitovao za Srbiju, kada radite ono što volite i kada debitujete za zemlju koju volite, onda je to vrh vrhova i uspjeha. Očekuje nas meč protiv Gruzije, očekujem pun “Pionir” i nadam se da ćemo nastaviti da igramo kao i večeras”, izjavio je Ilić.

Sa Ilićem je debitovao i saigrač iz juniorskih dana Uroš Trifunović. Momci puno sreće……

foto.fiba