Danilović o razultatima mlađih selekcija

PRIPREME KOSARKASA Kopaonik, 01.08.2019. foto: MN press

Predsjednik KSS Predrag Danilović o lošim rezultatima mlađih selekcija ovog ljeta.

Najprije je U19 reprezentacija Srbije zaustavljena od Litvanije na Svjetskom prvenstvu u četvrtfinalu, potom je U20 selekcija ispala u “B” diviziju, a juniori koji su dvije godine u nizu bili šampioni Evrope su ispali od Litvanije u osmini finala. Rezultati na koje nije navikla košakaška javnost.

Ne mogu se svake godine osvajati i donositi medalje. Prošle i pretprošle godine smo donosili medalje, a prije toga je bio period kada ih nije bilo. To je malo šira priča, koja bi mogla da obuhvati i klubove. Ne bih ništa sada komentarisao dok ne dobijem izvještaj od trenera, potrebna je dobra analiza svega što se dešavalo i koji su uzroci doveli do toga. Tek tada možemo da napravimo detaljniju analizu svega i da zvučimo ozbiljno, pričati o tome u ovom momentu mislim da nikome ništa dobro ne bi donijelo. Tek kada se završi taj ciklus javnost će da bude obavještena o određenim problemima koji su bili, rekao je predsjednik Saveza.

Danilović se javno zapitao šta se dešava sa igračima kada se završi neko veliko takmičenje.

Njihov razvoj je vezan za klubove, kao što je bio i naš, a tako će biti i u budućnosti. Ja razumijem i klubove, pogotovo one koji učestvuju u evropskim takmičenjima, koji žele da naprave rezultat što prije. Međutim naša karakteristika je uvijek bila pravljenje mladih igrača i davanje šanse mladim igračima. Klubovi iz unutrašnjosti ignorišu pravilo da mladi igrači mogu da nastupaju sa dvojnom licencom i ne dozvoljavaju im da igraju za neke manje klubove da bi se razvijali. Niko ne treba da se ljuti zbog toga, to je činjenica, ali ozbiljnija analiza tek slijedi, dodao je Danilović.

foto:KSS/MN pres

About The Author