Crno-bijeli na putu za Zadar i Trento

U petak, 26. februara, crno-bijeli kreću na mini turneju tokom koje će odigrati dvije utakmice u okviru ABA j.t.d. lige i 7Days Evrokupa.

U subotu, Partizan NIS će se u dvorani “Krešimir Ćosić” sastati za ekipom Zadra u okviru regionalne lige. Nakon toga, Parni valjak će nastaviti putovanje ka Italiji, gdje će se u okviru 5. kola Top 16 faze Evrokupa, sastati sa ekipom Trenta. Taj meč je na programu u srijedu, 3. marta od 20 časova.

Iako opterećeni velikom brojem povreda, crno-bijeli kreću na put sa željom da ostvare dvije pobjede. U susret duelu sa Zadrom, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je izjavio: 

U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za tri poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru 1 na 1. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo 1 na 1 pikenrol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad”, istakao je Filipovski. 

Krilo crno-bijelih, Nemanja Dangubić je o predstojećoj utakmici u Zadru rekao: 

Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru.  Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobjede”, poručio je Dangubić. 

(Foto: Dragana Stjepanović) 

About The Author