Četiri zaključka nakon sastanka KSRS sa klubovima

Završen je sastanak klubova iz Republike Srpske sa predstavnicima Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Tema je bila katastrofalna situacija u KS BiH. Poslije više od dva sata koliko je trajao sastanak zaključak je kako će tražiti sastanak UO KS BiH do narednog četvrtka, kako bi se riješili problemi. Saopštena su i četiti zaključka, koje je saopštio predsjednik KS RS Aleksandar Đurđević.

“Nisu donesene odluke formalno pravno valjane od strane organa koji su odrešeni statitom odnosno od Upravnog odbora. Imamo samovoljno istupanje generalnog sekretara koji provodi proceduru koju ne bi smio provoditi bez odluke Upravnog odbora. Zato smo smatrali da je tebalo da se sastanemo i donedemo zaključke”, rekao nam je Đurđević i saopštio zaključke:

“Prvi zaključak je insistiranje da se hitno sastane UO KSBiH i da se pokuša donijeti kompromisno rješenje kako bi počela Liga BiH, a da se pitanja oko kojih ne postoji koncenzus ostave po strani ili da pravosudne institucije riješe te probleme. Drugi zaključak je sportski interes klubova iz Republike Srpske je da nastupaju u Ligi BiH. Treći zaključak je da ukolio ne dodje do dogovora u UO KS BiH da se zakaže sljedeći sastanak opet u naredni četvrtak. KSRS neće donositi odluke mimo klubiva. I četvrti zaključak je i najvažniji, a to je da sve članice KSRS će kao i do sad nastupati jedinstveno. Klubovi, delegati i sudije”, saopštio je predsjednik KSRS

foto:kosarka24.ba