Čekamo Trifu i nastavljamo njegovim putem

Sredinom ljeta ove godine, pred sam početak priprema košarkaša Igokee Marko Barać stigao je u Laktaše u paketu sa trenerom Aleksandrom Trifunovićem.

Prvobitno je planirano da bude Trifunovićev pomoćnik, ali je silom prilika preuzeo ekipu što mu nije strano, jer je vodio Mladost iz Zemuna u Superligi Srbije mada je ovo nešto sasvim novo.

“Situacija je pomalo neobična, jer niko od nas nije očekivao da će se nešto tako desiti, ali niko na to nije mogao da utiče dok se svi nadamo da će se Aleksandar što prije vratiti na klupu. Splet okolnosti tako se posložio da sada svako od nas mora da napravi dodatni napor i nastavimo posao kojeg je Trifunović započeo i probamo raditi kao da je on tu sa nama odnosno da se prilagodimo situaciji. U svakodnevnom smo kontaktu, on prati situaciju, daje prijedloge i sugestije dok svi mi ostali imamo odgovornost prema njemu, jer je ovo njegov tim te treba da nastavimo istim putem”, rekao je Barać za “Glas Srpske”.

Pripremni period završen je porazom od FMP-a u Laktašima rezultatom 83:89.

Tim je nov u odnosu na prošlu sezonu što nije lako uklopiti u željeni sistem i potrebno je vrijeme. Zadovoljan sam onim što je urađeno do sada mada je jasno da u ovom trenutku nismo na nivou na kojem ćemo biti za mjesec ili dva mada i sada to izgleda jako dobro”, istakao je Barać.

Iako je imao ugovor za iduću sezonu Marko Luković raskinuo je saradnju sa klubom i nakon osam mjeseci napustio Laktaše.

“Postoje neke stvari koje su vezane za parket i kada se formira novi tim igrači se od početka priprema do prvih utakmica bore za ulogu u ekipi, a na mečevima za što veću minutažu. U ovoj selekciji došlo je do situacije u kojoj na jednoj poziciji imamo višak igrača, odnosno već imamo jednog iskusnog i jednog mlađeg koji zaslužuje prostora i ima pravo na greške. S obzirom na to došlo je do razlaza od čega će obe strane imati koristi”, rekao je Barać.

Debi u ABA ligi imaće protiv Partizana u subotu od 18 časova pred domaćom publikom. Sigurno da nije mogao zamisliti da će prvu utakmicu u ABA ligi samostalno voditi protiv ekipe čiji je razvojni tim vodio dok je još radio u omladinskim kategorijama Crvene zvezde, Torlaka, Ortona… kao i mlađih selekcija reprezentacije Srbije.

“Poklopilo se da ni manje ni više prvi rival bude Partizan koji je osvajanjem Superkupa ABA lige pokazao zavidan nivo spremnosti i forme te 40 minuta igra u visokom ritmu i čeka dva-tri minuta da protivnik pada i da se rezultatski odlijepi. Analizirali smo sve, spremni smo i znamo kako ćemo se suprotstaviti. Partizan je favorit u ovom momentu, ali branimo domaći teren tako da im neće biti lako”.

Ove jeseni ekipa kreće u dva takmičenja, Ligu BiH i ABA ligu.

“To je nova situacija za sve u klubu pa nema prostora za veliko kukanje i žalbe. Situacija je takva kakva je i radićemo u skladu sa rasporedom. Postoji jedan tim, doduše sa malo širim rosterom nego inače i imam poverenje u sve igrače da svoj talenat pretvore u kvalitet.Samo na papiru je velika razlika u kvalitetu u odnosu na ostale ekipe iz Lige BiH i u takvim utakmica ako se ne izjednači energija uvijek se ulazi u problem i siguran sam da ćemo biti maksimalno odgovorni prema svakom protivniku”, dodao je Barać.

About The Author