Čađo: “Znale smo šta želimo, uradile smo veliki posao”

Sa dvije pobjede u Turskoj u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvensvo košarkašice Srbije su praktično osigurale plasman na ovo veliko takmičenje.

Saša Čađo sumirala je utiske iz Istanbula.

“Znale smo zašto idemo u Tursku, pobijedile smo dva meča protiv Litvanije i Turske i napravile smo veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo”, rekla je Saša Čađo za “Srpskainfo” nakon povratka iz Istanbula.

Srbiji je još samo jedna pobjeda, u dva preostala meča, potrebna za siguran plasman na Evropsko prvenstvo, a Banjalučanka Saša Čađo prezadovoljna sa onim što je urađeno.

“S obziroim da smo imale samo četiri treninga, uspjele smo se kvalitetno spremiti za oba protivnika, ušle smo fokusirane jer smo znale gdje nas vode pobjede, tako da sam mnogo srećna što smo se kući vratile sa dva trijumfa koja su nam izuzetno bitna. Bilo je određenih promjena u ekipi ali nas to nije mnogo poremetilo.  U suštini se dobro znamo, imamo pojačanje, nova igračica je tu ali bez obzira na to bile smo fokusirane i na visini zadatka. Odradile smo sve ono što se tražilo od nas kako bismo došli do ovakvog rezultata”.

Naturalizovana Amerikanka Ivon Anderson u Turskoj je debitovala za reprezentaciju Srbije, a na kvalitetan način je zamijenila Anu Dabović koja ima problem sa povredom lista. Čađo kaže da se nova igračica odlično uklopila u tim ali da od nje očekuje još bolje partije.  

“Igrom slučaja ja nju znam iz Turske, u Mersinu smo igrali zajedno jednu sezonu. Potrudile smo se da se ona osjeća što bolje u našem timu. Trebalo nam je pojačanje na poziciji plej-mejkera s obzirom da je Ana povrijeđena. Mnogo nam je pomogla kao što su svi mogli da vide i mislim da se odlično uklopila u tim. Međutim, s obzirom da znam njene kvalitete ja sam uvjerena da će njen doprinos reprezentaciji u budućnosti biti veći, ona igra na specifičnoj poziciji i sa svakim treningom će podizati svoj nivo igre”, vjeruje Čađo.

Novo okupljanje reprezentacije, kaže Saša, zakazano je za februar.  

“Imale smo kratak razgovor sa selektorkom Marinom Maljković  Svaku priliku koju imamo, složile smo se, moramo da iskoristimo da radimo na sebi, da podižemo svoj nivo igre. Ljeto koje dolazi biće pakleno, imamo prvo Evropsko prvenstvo, pa zatim i Olimpijadu tako da se moramo truditi da unaprijedimo igru i podignemo je na viši nivo. Što se tiče kvalifikacije one se nastavljaju u februaru, igranmo ptoriv Litvanije i Turske, najverovatnije u Beogradu, pa će tada biti i novo okupljanje”, istakla je Čađo.

Ambicije na predstojećim takmičenjima, dodaje srpska reprezentativka iz Banjaluke, su najviše.

“Kad već znamo da možemo, zašto da ne iskoristimo svako takmičenje da dođemo do nekog velikog rezultata.  Težak peroiod nas očekuje,  ne znam kada se desilo da se između dvije sezone igraju dva velika takmičenja mislim nikad, ali se moramo prilagoditi. Čim se sezone klupske završe, odmah počinju pripreme za evropsko i za olimpijadu, a na ova takmičenja idemo sa visokim ambicijama, kao i do sada”, optimista je Saša.

foto:fiba