Džemić: Borac među četiri najbolje ekipe

Trener Sparsa nakon poraza od ekipe Studentski centar rezimirao učinak ekipe.

U četvrtom kolu Sparsi su izgubili nakon neizvjesne završnice od ekipe Studentski centar 78:77.

“Prije svega čestitke ekipi Studentskog centra, oni nisu slučajni prvi i jedini neporaženi ovdje. Najiskusniji su tim u ligi i prvi su pretendenti za Prvu ABA ligu. Kada protiv takve ekipe odigrate na jednu loptu, to samo po sebi treba da bude veliki uspjeh. Protiv iskusnih timova je svaki posjed, svako slobodno bacanje i svaki zicer važan. Veliko je ovo iskustvo za nas jer smo mi jedna od dvije-tri najmlađe ekipe u takmičenju. Mi smo zadovoljni uzimajući u obzir sve probleme koji nas prate poput povreda i kratke rotacije. Uspjeli smo izvojevati i ostvariti dvije pobjede”, rekao je trener Sparsa Nedim Džemić.

Sparsi su na Zlatibor došli nekompletni i nakon prvog turnira kući se vraćaju sa polovičnim učinkom. Zabilježili su pobjedu protiv Borca u prvom kolu i Heliosa u drugom i izgubili su od ekipa Studentski centar i užičke Slobode.

“Zaista moram biti zadovoljan učinjenim na Zlatiboru. Pobijedili smo banjalučki Borac koji je po mom mišljenju jedna od najbolje četiri ekipe na turniru po sastavu. Imali smo šanse danas da dobijemo ubjedljivo prvu ekipu i sa te strane moramo biti zadovoljni. Naravno da ostaje žal kad se izgubi utakmica koju smo ‘imali’, ali generalno ne možemo biti nezadovoljni sa našim nastupom. Ovo je prvi turnir i ima još da se igra” , zaključio je Džemić.

foto:aba league/Dragana Stjepanović