Budućnost u potpunosti zaustavila Luku Božića i upisala sigurnu pobjedu

Budućnost sigurna.
Andrija Slavković

foto: Budućnost/ Filip Roganović

Budućnost je u prvom meču četvrfinala plej ofa ABA lige bila bolja od Zadra 100:69.

Budućnos tima recept za MVP-ija lige Luku Božića. Slično kao u ligaškom duelu ovih ekipa u Zadru, ima Andriju Slavkovića, koji fizički može da odgovori Božiću. Zaustavio ga je u Zadru, kao i večeras u Podgorici i Budućnost je upisala sigurnu pobjedu.

,,Ne znam šta bih vam rekao, nije ni njemu lako. Nije to sad, Valensija, nije to u pitanju. Njegova potrošnja je ogromna…isrpljenost, zasićenost. Danas se to samo manifestovalo. On je takmičar, neće on ovo zaboraviti, neće spavati i vjerujem da će biti bolji u Zadru” – rekao je Danijel Jusup o partiji Luke Božića.

,,I Luka Božić je čovjek. Dobro smo parirali, igrali odbranu, imali smo više opcija kako da ga spustimo na što manje poena. To je jedna utakmica. U sljedećoj će biti motivisan, očekujem ga drugačijeg u Zadru”, izjavio je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Zadar je konkurentan rival bio u prvom poluvremenu, a onda u drugom kvalitet i duža klupa su došli do izražaja.

Budućnost su do pobjede vodili Jogi Ferel sa 17 poena, Nikola Tanasković sa 15, Flečer Megi sa 12 i Kenan Kamenjaš koji je dao 10 poena, a imao je i 10 skokova. Na drugoj strani Lovro Mazalin i Dario Drežnjak po 13, a Luka Božić je meč završio sa dva poena.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama. 

About The Author