Budućnost počela pripreme, Atić poručuje: Velika mi je čast što sam dio ove ekipe

Novi-stari trener Aleksandar Džikić je danas izvršio prozivku, na kojoj su se našla tri pojačanja – Vladimir Micov, Marko Jagodić-Kuridža i Edin Atić, dok će Di Džej Sili narednih dana početi da trenira. Zbog obaveza u reprezentaciji nema petorice, Zoran Nikolić opet ima koronu.

Bez pet crnogorskih i jednog reprezentativca Sjeverne Makedonije, Džejkoba Vajlija, košarkaši Budućnost Volija počeli su pripreme za novu sezonu.

Novi-stari trener Aleksandar Džikić je danas izvršio prozivku, na kojoj su se našla tri pojačanja – Vladimir Micov, Marko Jagodić-Kuridža i Edin Atić, dok će Di Džej Sili narednih dana početi da trenira.

Ekipa će se kompletirati krajem sedmice, a posljednji će se pridružiti Zoran Nikolić, koji drugi put ima kovid-19.

Iskusni krilni centar Jagodić-Kuridža je došao iz Crvene zvezde, sa kojom je prošle sezone osvojio triplu krunu i želi da nastavi taj niz u dresu „plavih”.

„Gdje god sam igrao, osvajao sam i prvenstvo i Kup. Navijači od mene mogu da očekuju maksimum na svakoj utakmici, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno”, istakao je 34-godišnji Srbin rođen u Zadru.

Zanimaju ga samo profesionalne obaveze.

„Živim za trening i da idem kući porodici. Slobodno vrijeme provodim sa familijom, dajem sve od sebe da budem što spremniji za treninge i utakmice”.

Njegova karijera je veoma živopisna, jer je zaobilaznim putem stigao do elitnog evropskog takmičenja.

„Počeo sam u Subotici, gdje sam igrao Prvu B ligu, ali sam pored toga nastupao u Novom Sadu u Drugoj i „beton” ligi. Igrao sam sva takmičenja, osjetio ih i na kraju uspio da se oprobam i u Evroligi. Srećan sam zbog toga, imam lijepa iskustva”, naglasio je Jagodić-Kuridža.

Atić je igrao za Sparse, atinski AEK, Trikalu, Megu i Igokeu, ali ga u Budućnosti čekaju najveći izazovi.

„Velika mi je čast što sam dio ekipe kakva je Budućnost. Za mene je Evrokup veliko iskušenje nakon FIBA Lige šampiona, sigurno ću dati sve od sebe da pomognem ekipi u dostizanju ciljeva”, rekao je 24-godišnji reprezentativac BiH.

Poznato je da je publika adut Budućnosti, ali je prošle sezone, zbog pandemije koronavirusa, nije bilo do same završnice, kada su se malo „zaobilazila” pravila.

„Nadam se da će ove sezone biti navijača na tribinama, da nadoknadimo za prošlu godinu, kad ih nije bilo. To je veliki vjetar u leđa za nas igrače. To ne može da se opiše, već mora da se doživi”, poručio je Atić.

foto:KK Buducnost VOLI, tekst.vijesti.me