Bosnić i Halilović: Zaslužili smo pobjedu

Selektor BiH Vedran Bosnić večeras je s klupe predvodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine do još jedne pobjede, a u Botevgradu je pala Bugarska (75:85).

Bosnić je bio prezadovoljan nakon druge pobjede u dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Prije svega, veoma sam srećan zbog reakcije mojih igrača jer nije bilo lako nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Veoma sam sretan što smo nastavili s pobjedama i pozitivnim stvarima”, rekao je Bosnić.

Dodao je da je tim bio jako motivisan da napravi dobar rezultat.

“Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko, da odmah razjasnimo. Igraju dogo godina skupa, ali mi smo kontrolisali utakmicu i dali su igrači sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići na +20 i ranije završiti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete”, zaključio je Bosnić.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović ubacio je 21 poen i imao čak četiri ukradene lopte na ovoj utakmici.

“Naš glavni cilj je bio doći ovdje, oporaviti se od puta i prve utakmice, te početi utakmicu bolje nego onu protiv Češke. Uradili smo to i imali smo pravi ritam i energiju od početka. Bugarska nije odustala i borila se do kraja. Imali smo šanse da riješimo utakmicu ranije, ali nismo uspjeli. Ipak, ostali smo koncentrisani do kraja i slavili. Imamo dvije pobjede i nijedan poraz i to je to”, istakao je Halilović.

Pokazao je kapiten nevjerovatnu energiju i osvojio je veliki broj lopti pod košem, a na pitanje o tome odgovorio je jasno:

“Pa igramo za svoj nacionalni tim. Energija je uvijek tu. Zglob sam malo izvrnuo, ali nisam ni pomislio da izađem. Ne igra se svaki dan za reprezentaciju, tu se igra iz ljubavi i uvijek se nađe energije.”

foto:fiba

About The Author