Bokan: Šampion ABA lige siguran u EVROLIGI

Predsjednik KK Budućnost Voli je danas svojom izjavom za sajt kluba odagnao sve dileme oko učešća šampiona ABA lige u Evroligi. Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti.


“Želim da obavijestim sve ljubitelje KK Budućnost Voli i naše vjerne navijače da sam danas razgovarao na više tema sa Žordi Bartomeuom, prvim čovjekom Evrolige. Na osnovu razgovora, ovom prilikom vas obavještavam da mi je Bartomeu dao informacije koje nisu samo njegovo lično mišljenje, nego predstavljaju i odluke sa skupštine Evrolige – da je šampion ABA lige siguran učesnik Evrolige.
U daljem razgovoru mi je potvrdio da je to stav i za naredne godine i ne odnosi se na wild card, te da je ABA region važan za Evroligu i da je neizostavan dio njihovih strateških planova. Mi smo kao dobro organizovan, savremen klub koji pred sobom ima velike ciljeve, veoma zadovoljni pogledima Eurolige na naš region.

Na nama je da se isključivo skoncetrišemo na igru i da ponovimo istorijski uspjeh osvajanja ABA lige u sezoni 2017/18. Sve dezinformacije na ovu temu su klasične špekulacije ljudi koji su protivnici ABA lige, jer je moje pitanje bilo direktno i jasno kao i odgovor koji nije ostavio mjesta sumnji.”

foto: KK Buduscno VOLI