Bokan: Postajemo taoci sukoba Zvezde i Partizana

Košarkaši Budućnosti počeli su pripreme za novu sezonu.

Predsjednik kluba Dragan Bokan osvrnuo se na prethodnu sezonu ABA lige.

“Nije bilo volje ni kod pojedinih klubova koji su taktizirali i došli smo u situaciju da nam o našoj sudbini odlučuje Evroliga. Javnost zna do sitnica šta se dešavalo na sceni ABA lige, što se tiče završnice prethodne sezone. Ostaje žal, što kao klubovi nismo našli zajednički jezik. Nažalost, ti problemi na nivou ABA lige, skupštine i nas predsjednika klubova, nijesu riješeni. Nijesmo puno odmakli, ni dalje ABA liga nije preležala neke bolesti koje traju posljednje dvije ili tri godine. Još uvijek predsjednici klubova nisu dorasli da se liga podigne na veći nivo. Nismo još napravili reorganizaciju lige, da stvorimo uslove da liga jača”, rekao je Bokan i nastavio:

“Postajemo taoci sukoba Crvene zvezde i Partizana, koji datira još od prošle sezone. Zaista, vidim da nema neke veće komunikacije među klubovima, po prvi put nismo u stanju da preregistrujemo ABA ligu, da otvorimo vrata sponzorima i partnerima, koji će obezbijediti stabilno funkcionisanja i u ABA i u ABA 2. Apelujem na sve klubove i predsjednike klubova, sve one koji pomažu svaki klub u regionu, da učine sve, da prvo reorganizujemo ligu i da krenemo čvrsto dalje. Da obezbijedimo generalnog sponzora ligi. ABA liga je ono najjače kada je sport u regionu u pitanju, proizvod koji spaja ljude i države”.

O ambicijama naredne sezone:

“Plan je i cilj, ono ispod čega ne bi smjeli. A to je da ponovo bude na nivou četiri tima u ABA ligi, što je pozicija za Evrokup. Sa te pozicije, kao i uvijek, čekamo šansu, da iznenadimo klubove sa većim budžetima od našeg. Nastavljamo kontinuitet, da smo u vrhu ABA lige. Budućnost Voli je jako stabilan klub, u ovom momentu ne dugujemo ni cent igračima. Ispoštovane su sve obaveze iz prethodne sezone. Žao nam je što smo zbog korona virusa zaokružili ugovore sa igračima na 80 procenata. Svi u timu i svi oni oko tima su testirani na korona virus, svi su negativni. U odnosu na prošlu sezonu, 25 procenata je manji budžet, tačno toliko. Morali smo da smanjimo budžet ove sezone, ali isto tako mogu reći da ćemo i ove sezone imati jako dobar tim, koja može pobjeđivati i evroligaše. Spremni smo za Evrokup, koji će biti jak i gdje ćemo, nadam se, igrati veću ulogu. Cilj nam je da prođemo i prvu i drugu grupu. Kao klub obezbijedili smo novac da tokom sezone reagujemo. Osnovna stvar je, da li će ABA krenuti u predviđenom roku. Mislim da će se jedan dio od starta, na primjer prvih šest kola, odigrati turnirski. Laktaši su se već prijavili, da to organizuju. Mi smo se prijavili da možda budemo domaćini drugog turnira, da probamo da prvi krug ligaškog dijela sezone odigramo na taj način. To je naravno sve nezvanično, na nivou komunikacije između klubova. Generalno, brine me jako loša komunikacija između čelnika klubova”.

foto:KK Budućnost VOLI