Mijović: Primarni cilj plasman među četiri ekipe

Budućnost počela pripreme za narednu sezonu u kojoj je očekuje nastup u ABA ligi i Evrokupu.

Petar Mijović završio je prošlu i počeo novu sezonu na klupi Budućnosti.

“U čudnim okolnostima startujemo pripreme, pokušaćemo da se spremimo za izazovnu sezonu, sa dosta imperativa. Nadam se da će biti uspješna, da potvrdimo kvalitet, da potvrdimo dobar plasman iz prethodne sezone. I da potvrdimo ono što je činjenica, da nam je organizaciono i u svim segmentima mjesto u vrhu ABA lige”, rekao je Mijović.

“Već od četvrtka nam stižu Edžim i Von. Apić je tu od prvog dana. Poseban kvalitet vidim u domaćim igračima, koji su produžili ugovore. Igračima sam kazao na sastanu da već imamo nesumnjiv kvalitet. Siguran sam da ćemo među domaćim igračima imati možda i najbolje pojačanje. Očekujem među igračima koji imaju ozbiljne kvalitete, da budu nosioci ovog projekta u narednim sezonama. Imali smo plan da poslije uvodnog dijela u Podgorici idemo u Sloveniju i igramo protiv Himkija, Pariza, Virtusa, Heliosa… Međutim, zbog cijele situacije to nije opcija. Biće problem organizacija jakih mečeva, ali manjak kvalitetnih mečeva na pripremama ne može biti alibi za bilo šta. Svi u regionu smo u istom problemu”, kazao je Mijović.

“Što se tiče ABA lige, bez obzira na budžete, svjedoci smo i da Partizan, Cedevita Olimpija i Zvezda prave jake timove. Naš budžet je nešto manji, ali mi imamo obavezu da napadnemo pobjedu u svim mečevima. Da maksimalno posvećenim radom dovedemo sebe u situaciju da pobjeđujemo do kraja. Uz primarni cilj plasmana među četiri, i da se pokušamo boriti za titulu. Sa pristupom da pokušamo da dođemo do trijumfa u svakom narednom meču, možemo doći do ostvarenja dugoročnih ciljeva. Moram naglasiti da su momci došli u izuzetnom stanju na početak priprema. Svi su nakon 5. jula bili u ozbiljnom trenažnom procesu individualno. Pravi posao nas tek očekuje, ali sam vrlo optimističan prema svemu što nas čeka. Što se tiče Evrokupa, kao i u ABA ligi moramo postaviti visoke ciljeve. Prethodne sezone smo kiksali, želja je da prvo pređemo prvu grupnu fazu, a da potom korak po korak, u odnosu na formiranje naredne grupe, pokušamo napasti i narednu tačku. Što se tiče kompletiranja ekipe, već sada imamo tim koji ima popunjenost na svim pozicijama, ali nijesmo završili kompletiranje. Čeka nas dovođenje makar još jednog imena. Nakon nekoliko sedmica priprema, odlučićemo koja je pozicija primarna”, kazao je Petar Mijović, trener Budućnost Volija.

foto: KK Budućnost VOLI