Dodik: Igokea je spremna da organizuje prvih šest kola ABA lige u Laktašima

Nova sezona u košarkaškoj ABA liga trebalo bi da krene 2. oktobra, a po svemu sudeći odigraće se u potpuno novom sistemu.

Zbog pandemije virusa korona, ligaški dio sezone trebalo bi da bude organizovan u turnirskom formatu.

KK Igokea izrazio je želju i spremnost da bude domaćin prvih šest kola, potvrdio je za ATV, Igor Dodik, generalni menadžer ovog kluba.

“Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svjesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvjereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprijekorno organizujemo turnir poštujući sve mjere zaštite koje su na snazi”, rekao je prvi čovjek Igokee i dodao kako je u kontaktu sa ministarstvom zdravlja Republike Srpske:

“U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bi organizaciji. Smatramo, da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke velike koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i privredni subjekti, posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo, u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome”, izjavio je Dodik.

Nakon narednog sastanka čelnika ABA lige bi trebalo da bude poznato više detalja oko načina odigravanja nove sezone u regionalnom takmičenju. Kad će se održati još se ne zna.

foto:kosarka24.ba

About The Author