BOGDANOVIĆ:Ne ide finale odmah

Selektor Aleksandar Đorđević obavio je u četvrtak u Beogradu prozivku pred početak priprema za Mundobasket.

Iako je Svjetsko prvenstvo još daleko, navijači već očekuju veliki uspjeh olimpijskih, svetskih i evropskih vicešampiona.

“Imamo svi dosta iskustva, znamo da se nosimo sa pritiskom. Ali ne ide baš odmah finale”, nasmijao se Bogdan prenosi “Sportklub”

“Drago nam je da nas uzdižu, zato na prvenstvi idemo hrabro, srećno i motivisano.

Posljednje veliko takmičenje koje je odigrala reprezentacija bilo je Evropsko prvenstvo, na kome se Bogdanović istakao kao lider tima.

“Uvijek je bolje imati još saigrača pored sebe. Mi igramo timsku igru, uvijek imamo neke nove igrače koji iskoče u prvi plan. To je naš kvalitet. Očekivanja su uvek velika. Rezultati do sada pokazuju naš uspjeh i to je nešto što slaže taj pritisak. Borimo se s tim i to je izazov za svakog pojedinca.”

Obzirom na to da se očekuje nova borba sa Amerikancima za titulu, košarkaš Sakramento Kingsa je upitan kako oni tamo doživljavaju Mundobasket.

“Drugačije je mnogo tamo. Oni ne obraćaju mnogo pažnje na svjetska prvenstva. Na prstenu ionako piše svjetski prvaci, tako da oni smatraju da je NBA liga po kvalitetu najvažniji. U NBA veliku ulogu ima novac, pa je dosta i otkaza.”

Srbija će u Kini igrati u D grupi protiv Angole, Filipina i Italije.

About The Author