Bogdanović: Ne želim da budem gejmer

Bogdan Bogdanović govorio za oficijelnu stranicu Sakramenta.

Prisjetio se detalja kada su saznali da liga staje. Bogdanović se zajedno sa saigračima pripremao za meč protiv Nju Orleansa kada je stigla vijest da se liga prekida.

Prošli smo normalno kroz rutinu na dan utakmice. Bili smo fokusirani na našu situaciju, na borbu za plej-of i šansu da odemo u doigravanje. A sada samo razmišljam pozitivno o cijeloj situaciji. Koristim ovo vrijeme da radim na sebi, mom tijelu i da se vratim 100 odsto spreman”, rekao je Bogdanović.

Ove sezone Bogdan je postizao 14,5 poena po meču za 28 minuta na parketu, što je bolje nego u prve dvije sezone u ligi.

“Fokusirao sam se kako da budem bolji na koju god poziciju me tim stavi, kako da doprinosim na bilo koji način. Pored toga, cilj mi je bio da napredujem u kontroli lopte i driblingu”.

Podsjetili su ga na utakmice protiv Minesote, kada je njegov tim uspio da nadoknadi 17 poena zaostatka za nešto manje od tri minuta.

To se desilo dan nakon što je poginuo Kobi Brajant.

“Niko noć prije toga nije mogao da spava. Kada pogledate kakav trag je ostavio, kada izgubite čovjeka sa takvom zaostavštinom… Bilo je izuzetno teško igrati taj meč”.

Reprezentativac Srbije trenira šest dana nedeljno, ali pronalazi i vremena za odmor – ali sve manje uz video-igrice.

“Ne želim da budem gejmer. Kada ste mlađi to je super, to je interesantno. Ja sam igrao igrice kako bih se zabavio sa društvom, kako bih malo glavu odvojio od košarke i stresa tokom nedelje. Rijetko je bilo da igram nešto sam”.

Bogdanović je uz saigrača Nemanju Bjelicu i generalnog menadžera Kingsa Vlada Divca uputio pomoć Srbiji zbog pandemije virusa korona.

Osjetili smo potrebu da pomognemo našoj zemlji. To je mjesto odakle dolazimo i gdje smo rasli i pomogli smo svima koji su pomogli nama. Njima je potrebna naša pomoć. U situaciji smo u kojoj možemo da pomognemo, i bila nam je čast da uradimo to”.

foto:fiba