Bogdanović, Bjelica i porodica Divac doniraju medicinsku pomoć

Košarkaši Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica će, uz Fondaciju “Ana i Vlade Divac”, donirati medicinsku pomoć Srbiji za borbu protiv virusa Korona.

Donacija će uključiti respiratore, medicinske maske i ostalu potrebnu opremu bolnicama i medicinskim ustanovama u Srbiji.

“Inspirisali su me ostali u NBA, kao i širom svijeta, koji su pomogli onima koji su bili najpogođeniji širom svijeta ovom krizom, pa mi je zbog toga bilo bitno da pomognem ljudima u Srbiji donacijom ovih sredstava koji će pomoći da se sačuvaju životi. Želim da se zahvalim hrabrim medicinarima koji rade naporno svakog dana kako bi se starali o svima pogođenim koronavirusom. Znam da ćemo uskoro predbroditi ovo teško vrijeme, zajedno”, rekao je Bogdanović.

“Ponosan sam što mogu da doniram ove bitne resurse kako bih pomogao onima koji se sa prve linije bore protiv kovida-19, te podržao one kojima je potrebna ova spasonosna oprema. Tokom ovakvih trenutaka zdravlje i sigurnost si prioritetni i čast nam je da možemo da pomognemo”, rekao je Bjelica.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” je osnovana 2007. godine.

“Devastirani smo užasavajućim posljedicama koje je ova pandemija ostavila na svijet i srcima smo uz sve pogođene ovom krizom. Kroz našu Fondaciju pokušavamo da unaprijedimo kvalitet života i stvorimo bolju budućnost za one najizloženije. Ani i meni je čast da imamo priliku da se pridružimo našim ‘kraljevima’ (Sacramento Kings, prim. aut.) i pošaljemo respiratore, maske i ostale stvari kako bismo pomgli našim herojima i pacijentima u rodnoj zemlji, kako bismo se borili sa ovim zajedno”, glasi saopštenje generlanog menadžera Sakramenta Vlade Divca.

foto:sacramento kings