Biće promašaja, pogrešnih dodavanja, izgubljenih lopti

Foto: Nikola Vuruna/Igokea

Košarkaše Crvene zvezde očekuje prvi meč polufinala ABA lige protiv Cedevita Olimpije.

Zvezda je posljednji meč odigrala 23. aprila protiv Igokee i imali su dovoljno vremena da se odmore i pripreme za završnicu takmičenja u kojem brane titulu.

“Nismo bili u prilici da imamo ovakav raspored ni nekih ranijih godina. Poslije dijela sezone gdje smo mjesečno znali da odigramo i 12 utakmica, došli smo do perioda kada smo bili nekoliko dana na poštedi, zatim ušli u trenažni proces, koristili smo vrijeme da bi uspjeli da napravimo što je moguće više. Nismo bili u prilici da nađemo sparing partnere što nam je remetilo planove. Došli smo na dva dana do meča sa Cedevita Olimpijom. Jedan ogroman respekt imamo prema ekipi koja je napravila promjene poslije tih početnih mjeseci i uradila korekcije koje su im donijele ogroman napredak u igri, i podigla kvalitet do nivoa da su igrali sjajnu sezonu u Evrokupu i došli do plej-ofa. Poslije tih korekcija je to izgledalo značajno bolje, pokazali su da mogu svakoga da dobiju. U dva duela protiv nas, pa i tom prvom gdje su bili ti igrači sa početka su imali prednost koju smo mi stizali. Drugi duel je bio na jedan posjed, napravili smo analize, imaju kvalitet koji zaslužuje ogroman respekt. Individualni kvalitet je veliki, iskustvo takođe”, rekao je Dejan Radonjić trener Zvezde i nastavio:

” Mi u situaciji kada kroz ovu pauzu smo tražili način da dođemo do nekog saznanja i podignemo kvalitet prije svega kroz treninge, uz želju da se igrači oporave što je dodatno opterećivalo trenažni proces. Sad do momenta gdje treba da vidimo u kom smo stanju. Prvi polufinalni meč u seriji na dvije dobijene je od velikog značaja. Sa našim statusom kakav jeste, a to tek treba da vidimo u četvrtak. Navodi nas to na oprez i pokušaćemo dodatno da uradimo sve kako bi unaprijedili određene stvari za koje bi mogli da očekujemo da budu bolji. Treba da budemo spremni da prvenstveno razumijemo, a onda da nosimo činjenicu da nije realno da budemo na nivou igara sa početka sezone. Uticaj svega što je bilo i svega sada, na to će odgovor dati sama utakmica. Treba očekivati i neke stvari koje za ovaj meč možda nisu i za polufinale i važnost meča tipične. Vraćam se opet na tu pauzu i ekipu van takmičarskog ritma. Biće promašaja, pogrešnih dodavanja, izgubljenih lopti, ali takođe moramo u određenim drugim segmentima da nadoknadimo sve to što objektivno imamo u ovom trenutku i što može da bude slabost.”

Branko Lazić kapiten Crvene zvezde očekuje tešku seriju.

“S obzirom da smo bili u toj situaciji da imamo dužu pauzu između ligaškog dijela i plej ofa. Pauzu smo iskoristili da se ekipa regeneriše i pripremi za ono što slijedi. Dobro se poznajemo, sve je spremno za jedan fantastičan meč. Sa druge strane je na nama da uđemo što bolje. Imamo tu situaciju da smo bili bez utakmica neki duži period. Uz punu halu i naše navijače vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata.”

Prvi meč na programu je u četvrtak od 19 časova.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author