Bez Šakote, Dobrića i Dženkinsa, ali sa Lukasom u Vitoriji

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su za Bilbao preko Minhena, na utakmicu 26.kola Evrolige sa Baskonijom.

Crveno-bijeli će u Vitoriji udaljenoj 50 kilometara od Bilbaa nastupiti oslabljeni bez Ognjena Dobrića i Čarlsa Dženkinsa, ali jači za Kalina Lukasa koji je u utorak registrovan i može da nastupa za crveno-bijele.

Takođe, u Vitoriju ne putuje ni prvi trener Dragan Šakota

“Očekuje nas dobra ekipa, igraju dosta bolje nego na početku sezone i napravili su određene promjene, što u igračkom što u trenerskom kadru. Podigli su se. Igraju sa dosta energije i mi moramo tako da vratimo, da budemo koncetrisani i u napadu i u odbrani. Da ne ponovimo greške iz derbija i utakmice sa CSKA i da vidimo da probamo da dobijemo neku šansu za pobjedu“, kaže krilni centar crveno-bijelih Marko Jagodić Kuridža.


“Oni su doživeli neke promjene, sigurno da nije to ta ekipa od ranije. Mi naravno idemo na svaki meč da pokušamo da pobijedimo. Težak put do tamo, kao i uvijek, ali šta je tu je, idemo da damo sve od sebe, da probamo da pobijedimo. Tamo je pravi košarkaški ambijent, lijepo je za igranje, bio sam tamo više puta i to je jedna dobra atmosfera u kojoj može da se igra super.“rekao je Vladimir Štimac.

Utakmica Baskonija – Crvena zvezda na programu je u četvrtak od 21. čas.

foto:Nikola Vuruna/Igokea