Bećiragić saopštio širi spisak košarkaša za olimpijske pretkvalifikacije

Adis Bećiragić

foto: FIBA

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić odredio je širi spisak košarkaša za olimpijske pretkvalifikacije.

Pozivi su upućeni sljedećim igračima: Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.

U odnosu na prethodne spiskove nema Džona Robersona, na mjesto naturalizovanog igrača je uskočio Luka Garza, a vraćen je Edin Atić.

Pripreme počinju 23. jula na Vlašiću, do tog datuma stručni štab skratiće spisak.

Reprezentacija BiH učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Košarkaši BiH su u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigraće se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasiraće se u polufinale (završnica turnira se takođe igra u Poljskoj), gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine.

About The Author