Barcokas: Ponosni smo i počastvovani

foto:printscreen

Olimpijakos i Real Madrid igraće u finalu Evrolige. Jorgos Barcokas pokušaće drugi put osvojiti titulu sa Olimpijakosom.

Olimpijakos je do sada tri puta osvajao Evroligu. Dva puta je trener bio Dušan Ivković, a treća i posljednja titula osvojena je 2013. godine pod vođstvoj Jorgosa Barcokasa, kada su u finalu pobijedili Real.

“Ponosni smo i počastvovani što smo dio ovog događaja. Biti dio posljednje utakmice u sezoni je velika stvar. Takmičiti se na ovom nivou je izuzetno teško, doslovno treba da “preživite” nekoliko ciklusa da biste došli do kraja. Smatram da je sezona uspješna za sva četiri tima koja su došla do kraja, nema tu neuspjeha. Jedan korak nas dijeli do kraja, ali je pred nama izuzetno neugodna ekipa Real Madrida. Na nama je da pokušamo da damo sve od sebe“, rekao je Barcokas.

Prije 10 godina u timu Olimpijakosa su bili Kostas Slukas i imanjak mu Papanikolau. Na drugoj strani igrali su Serhio Rodrigez, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj.

“Ne mogu reći da bilo šta ima veze sa sudbinom ovde. Ne živim u prošlosti. Košarka ide dalje, 10 godina smo stariji, različite smo osobe. Košarka se mijenja svakim danom, danas je to potpuno drugačije takmičenje. Samo Kostas Slukas i Kostas Papanikolau su igrali za Olimpijakos kada je osvojio Evroligu, dok su sa druge strane bili Serhio Rodrigez, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj. Ovdje govorimo o potpuno drugačijim situacijama, samo su klubovi ostali veliki.”

Kao veliku snagu svog, ali i protivničkog tima ističe učinak domaćih igrača.

“Vezuju nas domaći igrači koji poznaju kulturu kluba i navijače bolje od drugih. Problem je to što nedostaje proizvodnja kvalitetnih evropskih igrača, to je problem širom Evrope. Klinci će prije biti na laptopu cijeli dan, nego izaći napolje da igraju košarku, dok će oni najbolji otići u NBA ligu.”

Utakmica između Olimpijakosa i Real Madrida na programu je u nedelju sa početkom od 19 časova.