Bajić zadovoljan, pohvalio mlade (VIDEO)

foto:kosarka24.ba

Dragan Bajić poslije pobjede u Zagrebu.

Igokea je u zagrebu pobijedila Cibonu 66:91 odigravši najbolji meč ove sezone u ABA ligi. Posebno je Igokea bila impresivna u drugom poluvremenu.

“Čestitam mojim momcima na dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi. Imali smo mnogo problema, nije lako raditi sa timom koji ima jednu pobjedu, četiri utamice smo izgubili na jednu loptu i nije bilo lako ni ovim momcima”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

“Na prošloj konferenciji za novinare sam bio emotivan, iznio neke stvari i možda je to došlo do njihovih glava. Moglo se primjetiti da smo u prvom poluvremenu bili u grču, nismo se opustili onako kako to ovaj tim može. Drugo poluvrijeme je bilo briljantno, čim smo se odvojili proradio je i šut”, rekao je Bajić.

Igokea je do pobjede došla bez Marka Tomasa i Vaidasa Kariniauskasa

“Imali smo problema, Vaidas Kariniauskas se povrijedio sinoć, Grin nije odradio nijedan trening, večeras je igrao pod injekcijama ali je odigrao dobru utakmicu. Dorel Rajt, sjajan igrač, dosta nespreman što se može primjetiti, pokušavamo ga vratiti u formu nekim minutama. Želim  da pohvalim četiri malda igrača, Talića, Ilića, Kočića i Simeunovića koji su dali veliki doprinos i pomogli da dođemo do pojede”, rekao je Bajić.

foto:kosarka24.ba