Bajić: Nismo bili na očekivanom nivou

Bajić

foto.Igokea mtel/Marija Vuruna

Izjava Dragana Bajića nakon poraza od Partizana u 12. kolu ABA lige.

Borila se Igokea, dala sve od sebe, ali Partizan je odnio pobjedu iz Laktaša. Trener Dragan Bajić je pripremio ekipu, mijenjao dobrane, ali…

“Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi, bili su bolji čitav meč. U nekim momentima smo pokazali ono što smo trebali kroz čitavu utakmicu, ako nam je cilj bio da slavimo. To sam rekao i momcima – morate sa mnogo više energije ući, motiva ne smije da nedostaje, puna dvorana, evroligaška ekipa. Nismo bili na očekivanom nivou”, rekao je Bajić i nastavio:

“Uprkos čestim promjenama odbrane, mogu biti ljut na činjenicu da smo primili skoro 100 poena, a napravili svega dva faula za četvrtinu – to se nije smjelo desiti. Svjestan sam da je Partizan dominantniji tim od plejmejkera pa do centra, Obradović ima mogućnost da me napada, kazni i pravi višak stalno. Moramo biti odgovorniji i konkretniji, posebno ako pogledate ta dva, tri minuta prije kraja kad smo došli do tri razlike“.

Trener Partizana pomenuo je koliko je njemu bilo teško, a sada i Bajiću da trenira sa nekompletnom ekipom.

“Nedostatak rotacije i treninga se osjeti u ovakvim utakmicama, osjeća se to nešto kada gubimo mečeve. Zato oni koji igraju moraju imati veći nivo odgovornosti, kako u odbrani, tako i u napadu. Rekao sam momcima, ne smijemo da dozvolimo sebi taj luksuz da igračima Partizana bacamo loptu u ruke, iako su igrali čvrsto i agresivno. Oni znaju to da kazne i to su i pokazali. Kad smo došli u situaciju da smo mogli da preokrenemo rezultat, nismo bili pametni.”