Aleksej Nikolić: Vratio sam se u ovaj prelijepi klub (VIDEO)

Poslije godinu dana pozajmice u italijanskom Trevizu Aleksej Nikolić je ponovo u crno-bijelom dresu.

Slovenački reprezentativac se vratio u Partizan sa kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine. Nije igrao u posljednje vrijeme zbog operacije kuka.

Osjećam se odlično. Vratio sam se u ovaj prelijepi klub i za mene je ovo nešto posebno. Lijepo je videti stara lica sa kojima sam sarađivao, a i ove momke sa kojima se upoznajem i trenera. Lijepo je, dobra i radna atmosfera“, rekao je Nikolić za BC Partizan TV.

Nikolić je imao dobru sezonu u Trevizu. Beležio je prosječno 10,8 poena i 4,8 asistencija.

Imao sam dobru sezonu. Ono što sam tražio, to sam i dobio, a to su minuti na terenu. Mislim da sam ih dobro iskoristio. Ima još prostora za napredak i o tome i razmišljam. Bilo je bitno da steknem samopouzdanje na tim utakmicama, to mi je uspijevalo. Nadam se da ću to da nastavim i ovde“.

Tokom ljeta je operisao kuk.

Morao sam da operišem kuk, jer je došlo do problema sa kojima više nisam mogao normalno da funkcionišem na terenu. Nekako smo to držali pod kontrolom prošle sezone, ali kako je odmicalo vrijeme, bilo je sve gore i gore. Tako da je intervencija bila neophodna. Rehabilitacija je bila odlična, bez većih problema“.

Iako su obojica radili u Sloveniji, Nikolić se nije lično poznavao sa novim trenerom Filipovskim.

Atmosfera je radna, a on je poznat po tome. Lično se ne znamo, ali iz košarkaških priča znam kako razmišlja i kakav način rada ima. Mislim da ovaj tim jeste za njega, djeluje da su se igrači navikli, osjeti se promjena u igri. Mislim da ide kao boljim rezultatima. Samo treba da se radi, da se sprijema što bolje. Ono što je pod našom kontrolom treba da odradimo, pa će ostalo doći“.

Nikolić je trenirao u Sloveniji zajedno sa Lukom Dončićem.

Luka je bio kod kuće i trebalo je da se priključi nekome, jer ne voli da radi sam. Bilo je mnogo zabavno i lijepo da radim sa njim. On je i među top pet sada u NBA ligi, dobro je vidjeti kako radi neke stvari, kako razmišlja. Bilo je mnogo takmičarskih treninga, taj takmičarski duh je kod njega non stop na maksimumu“, istakao je Nikolić

foto: Nenad Vuruna/Igokea,video/BC Partiizan TV