Ako smo od pravog materijala, odreagovaćemo (VIDEO)

Partizan NIS dočekuje Trento na startu Top 16 faze Evrokupa!

U prvoj utakmici novoformirane grupe F, crno-bijeli će protiv italijanskog tima igrati u srijedu, 13. januara od 20 časova i 30 minuta. Utakmica se igra u Hali sportova “Ranko Žeravica” bez prisustva publike. U prvoj fazi takmičenja, ekipa Trenta se takmičila u grupi D, odakle je zajedno sa Gran Kanarijom, Cedevita Olimpijom i Nanterom izborila plasman u Top 16. Crno-bijeli su uz Burg, Uniks i Huventud prošli u narednu fazu takmičenja iz grupe A. 

Pred start Top 16 faze, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je izjavio: 

Ako smo od pravog materijala, odreagovaćemo. Očekujem reakciju u odbrani, očekujem reakciju u napadu. Nema šta da se krije, to što smo izgubili od Borca nije dobro. Da li imamo izgovor? Nemamo izgovor! Ali ne možemo živjeti u prošlosti. Imali smo sastanke, gledali utakmicu, detalj po detalj, radili na fundamentima igre na kojim smo pali u odbrani i napadu. Htjeli, ne htjeli, moramo da okrenemo novi list i da se fokusiramo jer igramo sa Trentom. Oni su ekipa koja igra brzo, ima iskusne igrače, pokretljive igrače na pozicijama 4 i 5, odlične šutere…Jesu nezgodna ekipa, ali spremamo se na njih maksimalno i očekujem da ćemo odigrati na visokom nivou sa velikom borbenošću 40 minuta i da ćemo pokazati ono šta radimo u sali”, poručio je Filipovski.

Kapiten crno-bijelih, Novica Veličković pred start Top 16 faze kaže: 

“Krećemo u novu fazu koja se igra praktično od nule. U ovom trenutku, s obzirom na sve okolnosti, to nam možda i više odgovara jer se u najvećoj mjeri broji samo ono što dolazi. Imamo ispred sebe nezgodnog protivnika, ekipu koja ove sezone igra veoma dobro i koja će učiniti sve da već u prvom kolu uzme brejk. Mi to ne smemo da im dozvolimo. Ali, da bi došli do pobjede moramo da odigramo mnogo bolje nego u Čačku, borbeno i pametno u oba pravca”, istakao je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović/Video BC Partizan TV) 

About The Author