Obradović: Pamet i energija

Obradović

foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan u 31. kolu Evrolige dočekuje Barselonu.

Najveći problem crno bijelima, ako izuzmemo kvalitet protivnika je malo vremena za pripremu utakmice, pošto su u nedelju igrali protiv Cedevita Olimpije.

“Imamo jedan trening i sutra prepodne. Mogli smo da prođemo kroz najbitnije stvari za njihovu igru, bez nekog velikog posmatranja njihovog playbuka, to nije bilo moguće u ovom trenutku. Znamo već, igrali smo protiv Barselone i znamo koji kvalitet imaju. Tim Barselone napravljen je da igra final four i da proba da osvoji Evroligu”, rekao je Obradović, pa dodao:

“Kvaliteta imaju mnogo, igraju čvrstu odbranu, a ključni igrač u toj odbrani im je Jan Veseli, kada je na petici. Agresivni su na lopti na cijelom terenu, tim su koji je lider za tri poena u cijeloj Evroligi. Odbranu igraju na različite načine, sada smo probali da reagujemo na treningu, vidjećemo sutra kako će to izgledati.”

Trener “parnog valjka” poručuje kako su pamet i energija najjači aduti njegovih izabranika.

“Pamet i energija. Treba nam energija na nivou na kom je bila protiv Olimpijakosa i pamet. Neke podudarnosti između igre Olimpijakosa i Barselone postoje i o tome smo pričali.”

Obradović ističe i to kako ne vjeruje u priče da se protivnici plaše gostovanja Partizanu, već da, naprotiv, uživaju u sjajnoj atmosferi.

“Ne verujem da se neko plaši, to su timovi sa mnogo iskustva, ja mislim da ko god dođe ovde voli da igra u takvoj atmosferi. Jeste da oni nama pomažu, ali se svako prijatno osjeća.”

Meč između Partizana i Barselone na programu je u utorak sa početkom od 20:30 časova.

About The Author