Veseli: Ima treme

Jan Veseli

foto:printscreen

Jan Veseli će sa Barselonom gostovati Patizanu u 31.kolu Evrolige.

Češki košarkaš je na veliku scenu stupio u dresu Partizana, koji ga je doveo iz slovenačkog Slovana. Iz Partizana je otišao kao šesti pik na NBA draftu u NBA ligu. Sada će 12 godina kasnije prvi put igrati protiv bivšeg kluba.

“Boga mi ima treme. Već sam igrao protiv Fenera, poslije osam godina prvi put sam se vratio. Ovo je poslije 12 godina dolazim i to je stvarno nevjerovatno… Utakmicu po utakmicu sve više publike dolazi i stvarno sam uzbuđen. Ne znam šta da očekujem, jeste bilo 12 godina ali Grobari ne zaboravljaju. Jedva čekam“, ističe Veseli za Sportklub i dodaje da je atmosfera koju prave nevjerovatna:

“Ta atmosfera koju Grobari prave, to je nevjerovatno. Teško se igra protiv Partizana. Ta atmosfera, ako je čovjek barem blizu toga da je tako strastven i emotivan i daje sve od sebe na terenu i onda ga povuče ta atmosfera… Lesora potpuno razumijem. Ista je bila ta stast i ta energija i uživali smo kada dobijemo utakmice i kada smo gubili atmosfera je bila ista. Ta ljubav prema klubu je nevjerovatna i oni to uvijek pokazuju.“

Navijači ga žele, a koliko je realno da se jednog dana vrati u Partizan.

“Iskreno, ovo je prva godina Partizana u Evroligi. Sad opet, želja uvijek postoji, kako će stvari da se dešavaju ne znam. Opet, šta može da se desi naredne dvije godine, tri… Pitanje je i koliko ću još moći da igram. Da li bih volio da se vratim? Ovo je jedna od destinacija gdje bih, naravno tu je i Fener gdje sam proveo osam godina.

Ali Partizan će uvijek kod mene imati mjesta i to je ljubav od početka. Ja sam stvarno počeo ovde da se bavim vrhunskom košarkom kod Duleta, sada sa Željkom u Partizanu sve je moguće ali ne obećavam“, rekao je češki košarkaš.

About The Author