(VIDEO) Obradović: Ne sviđa mi se što neki igrači nisu bili na nivou

Obradović

foto:printscreen

Trener Partizana Željko Obradović govorio poslije pobjede protiv Cedevita Olimpije u 23. kolu ABA lige.

Crno bijeli su slavili 76:73 i korak su bliže prvoj poziciji pred plej of regionalne lige.

“Znali smo da će biti teško protiv tima koji uvijek igra protiv nas sa velikom energijom. Nažalost, nismo utakmicu počeli dobro i u takvom tonu je bila utakmica. Ali, na sreću Olimpija se nije odlijepila na veliku razliku.

Imali su pet poena prednosti, uspjeli smo odigrati dobru odbranu ali na nesreću nismo u napadu rješavali situacije. Kako god, došli smo do pobjede. Hvala publici na energiji. Sutra ćemo pričati o Barseloni, ali opet će to biti više pitanje energije. Svi moraju da shvate i da pomognu timu pa makar i na dva minuta.”

Partizan nije blistao, ali je pobijedio.

“Umor. To je glavni razlog. Ko prati Evroligu vidjeće da svaki tim ima problem kada igraju utakmicu poslije 47 sati. Mi smo imali 44 sata razlike od kraja utakmice sa Olimpijakosom do ove. Mi smo meč sa Olimpijakosom spremali četiri dana, a ovaj smo spremali dan ipo.

Tako će biti i sada sa Barselonom, dok je protiv Reala drugačije jer ćemo imati dva dana pa će tim biti koncentrisaniji i odmorniji. Ono što se meni ne sviđa je da igrači koji imaju svježinu, večeras nisu pomogli timu. Svi moraju biti spremni da u dva ili tri minuta daju maksimum.”

Da li brine činjenica što ima malo vremena za pripreme utakmica.

”Bez dileme to je to. Zato su potrebni svi igrači. Lesor će sada imati svežinu ali vidjećemo kakvi će biti drugi. Da mi je neko rekao da će Smailagić igrati samo 13 minuta kao jedina petica večeras, ne bih mu vjerovao ali desilo se tako. Umor dolazi iz glave, ne postoji to u tijelu. Ko prihvati da nije umoran, igraće dobro.”

Dotakao se trener Partizana Kevina Pantera:

”Žao mi je što je morao igrati 30 minuta. Posvećen je, motivisan, kao i drugi. Teško je da nemaš motiv kad igraš pred ovakvim navijačima. Opet su nam dali energiju i nisu stali 40 minuta. Hvala im što bodre tim. I večeras kad je bilo najpotrebnije, gurali su nas i dijelom smo zato pobijedili.”

About The Author