Ilić: Ovo je najbolja prilika za pokazivanje

Ilić i Petrušev

foto: KK Crvena zvezda mts

“Ovo je najbolja prilika za pokazivanje i mogu slobodno da kažem da sam kod kuće”, rekao je novi krilni centar Crvene zvezde za Mozzart Sport

Crvena zvezda je poslije kompletiranih priprema predstavila tim za sezonu 2022/23. Među brojnim novajlijama našao se i bivši košarkaš Igokee Dalibor Ilić. Sedam godina je proveo u Laktašima, rastao iz sezone u sezonu i minule sjajnim izdanjima skrenuo pažnju srpskog šampiona.

Proveo je čitavo ljeto sa crveno-bijelima, naporno se pripremajući za izazove koji ga čekaju na novom stepeniku u karijeri.

“Utisci su sjajni. Upoznajem momke, pomogli su mi da se što prije prilagodim. Atmosfera u ekipi je dobra, svi željno čekamo da sezona počne i da krenu utakmice”, rekao je Dalibor Ilić.

Uz Ilića Zvezda je ovog ljeta angažovala još tri pojačanja na centarskim pozicijama – Filipa Petruševa, Hasana Martina i Bena Bentila. U timu su i dalje Ognjen Kuzmić i Luka Mitrović.

“Drago mi je zbog konkurencije. Evroliga je viši nivo, samim tim i igrači. Za mene je sjajno što ću imati priliku da sparingujem sa igračima evroligaškog nivoa i to će mi donijeti najbolje moguće stvari”.

Spreman je da ostavi i posljednju kap znoja na parketu u crveno-bijelom dresu.

“Potpisao sam na duže staze, ulazim u prvu godinu i stručni štab može da očekuju maksimum od mene u svakom momentu. Ne očekujem pretjeranu ulogu u Evroligi, ali je na meni da se kroz trening izborim za veći broj minuta. U ABA ligi imam dovoljno iskustva iz prethodnih sezona i smatram da ću imati daleko više prostora. Na meni je da radim ono što najbolje znam i ono što sam dosad radio”.

Raduje se i derbijima sa Partizanom. Jedva čeka da stane pred navijače Crvene zvezde.

“Biće dosta tih utakmica i to će biti uživanje igrati. Jedva čekam da to osjetim i lično. Uvijek sam volio da igram pred navijačima u Beogradu, a mogu misliti kako će biti kada budu stali iza mene i nas. Kada budem počeo da igram za njih”

Zvezda je sa Ilićem i Petruševim oformila talentovan tandem koji je zajedno nastupao i u mlađim selekcijama i imaju osvojenu šampionsku titulu Evrope u juniorskoj konkurenciji.

“Dobra priča za obojicu. Ovo je najbolja prilika za pokazivanje i mogu slobodno da kažem da sam kod kuće”, zakjučio je Dalibor Ilić.

About The Author