Zvezda predstavila tim

Ilić

foto: KK Crvena zvezda mts

KK Crvena zvezda mts održao je u ponedeljak u saradnji sa Evroligom svoj redovni „Media Day“ u hali „Aleksandar Nikolić“.

„Media Day“ poslužio je i za zvanično predstavljanje novih dresova KK Crvena zvezda u takmičarskoj sezoni 2022-2023.

Medijima su se obratili trener Vlada Jovanović, kapiten Branko Lazić, i Nemanja Nedović…

“Praktično mi završavamo fazu pripremnog perioda i počinjemo da se spremamo za prvi meč u ABA ligi koji dolazi brzo. Znamo kakva su očekivanja od nas i spremni smo da odgovorimo na sve izazove”, rekao je trener Vladimir Jovanović i nastavio:

“Cijeli klub i ja vjerujemo u ovaj tim i stručni štab. Daćemo sve od sebe da ispunimo očekivanja, ali idemo od utakmice do utakmice. Siguran sam da imamo šta da ponudimo.Ima puno novih igrača i potrebno je vrijeme da se kockice slože. To ne ide preko noći, to je proces, to sve mi znamo i to smo uračunali”.

Iza Zvezde su pripremne utakmice.

“Što se tiče priprema, vjerovatno mislite na posljednji meč. Odigrali smo sedam pripremnih mečeva, pet smo pobijedili, dve smo izgubili. U svim tim nekim lošim trenucima mi smo izvukli pouke i to će da nam pomogne. Nisam zabrinut, ne bi bilo ni dobro da sada igramo najbolju košarku izgledamo najbolje, mislim da ćemo to uraditi kada to bude najpotrebnije” rekao je između ostalog Jovanović.

“Nova sezona, novi tim. Tu je dosta novih igrača, ali ima i poznatih lica. Za vikend nas očekuje početak sezone, ali odradili smo ono što je potrebno da bismo sezonu počeli sezonu kako treba. Ciljevi su isti kao I prethodnih godina. Daćemo sve od sebe da ostvarimo ciljeve pred nama ” rekao je kapiten Branko Lazić.

Nemanja Nedović je bio upitan o stanju povrede i očekivanjima od nove sezone:

“Što se tiče moje povrede, ja sam sada oporavljen, samo sada treba da napravim taj postepeni ulazak u trening. Imao sam iskustva sa povredom lista i nije naivna, može vrlo lako da se pogorša. Upoznajem se sa momcima i sa ekipom, a već sam rekao da smo na svim pozicijama popunjeni sa dva ili tri kvalitetna igrača” rekao je Nedović.

Nova sezona za crveno bele počinje zvanično već za pet dana u subotu (20h) utakmicom sa ekipom MZT-a u Beogradu…

About The Author