KS BIH kao da pravi lunarni kalendar

lopta

foto: KK Mornar/Media Pro

Košarkaški savez BiH nastavlja po starom.

Prošla sezona je u Ligi BiH završena na način da je titula šampiona dodijeljena Širokom, pošto se Igokea, Borac i Sparsi nisu pojavili na završnom turniru. Iz Saveza su stizale snažne poruke kako će klubovi biti kažnjeni, kako neće moći učestovati u FIBA i regionalnim takmičenjima.

Stvarnost je drugačija, odnosno KS BiH se NIŠTA ne pita u regionalnoj košarci iako su slali pisma u kojima su tražili da ih se pita, ali ko će ih pitati za bilo šta kad u svom dvorištu ne mogu da riješe osnovne probleme. Tako je Igokea i ove sezone u FIBA Ligi šampiona, Borac i Sparsi su u ABA 2 ligi, dok će šampion Široki morati da uplati 50.000 evra kako bi igrao ABA 2 ligu. Toliko o uticaju onih koji su ih proglasili za šampiona.

I ta famozna sezona je završena krajem maja, ljeto je bilo toplo, šampionat nije verifikovan. Jeste ženska reprezentacija igrala na EP i odigrala, svaka čast. Djeca su završila školu, oni koji su imali popravne i oni su odradili svoje, počela je i nova školska godina. Nova sezone počinje i u košarci, samo se u BiH ne zna ni kad ni sa koliko klubova, ni koji će biti sistem, ali nije ni bitno vjerovatno, pošto je prošle sezone mijenjan tri puta, pa može i ove. U NBA se zna ko će na božić na parket, ko će na početku sezone, u Hrvatskoj odavno utvrđen sistem takmičenja. U BiH predsjednik Saveza se vraća košarci, ali ni on ne zna kad mu počinje sezona. Možete zamisliti kako je klubovima i trenerima, koji su se okupili, skupili nekako novac za početak sezone, a kad će je početi, tempirati formu i ostale detalje bitne za igru ne pitajte….

foto:Mornar/Media Pro

About The Author