Teletović se vraća iz penzije

foto. NBA

Mirza Teletović nakon tri godine opet na košarkaškom parketu.

Teletović, koji je aktuelni predsjednik KS BiH će naredne sezone nositi dres Turbine iz rodne Jablanice, kluba u kome je počeo da trenira košarku.

“Osamnaest godina sam proveo igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini, jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cijenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji. Igraću ovu sezonu, a za narednu ćemo vidjeti. Biću tu kada zatreba a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savjetujem”, rekao je Teletović za Jablanica.live i ističe da je primarni cilj da naredne sezone izbore nastup u elitnom bh.šampionatu.

“Naš cilj je da od naredne sezone igramo u najvećem košarkaškom rangu što se tiče Bosne i Hercegovine. Cilj nam je Premijer liga. Jablanica već određeni niz godina nije imala nekog premijerligaša, a mi ćemo se potruditi da to bude KK “Turbina”.  Naravno, trebamo se onda fokusirati i na druge jablaničke sportove i da sve guramo prema višem rangu takmičenja.”

Teletović je šest godina proveo u SAD gdje je igrao za NBA klubove Bruklin, Finiks i Milvoki, dok je u Evropi nastupao za Slobodu, Ostende i Taukeramiku.

foto:nba

About The Author