Igokea do 15. pobjede u Železniku

Košarkaši Igokee savladali FMP u Železniku u meču 20. kola ABA lige i tako došli do 15. pobjede.

Igokea je pobijedila FMP 82:87 (20:21,21:29,17:28,24:9). Gosti su opet odigrali u svom stilu, timski i sa dobrom odbranom. Dvocifrenu prednost su stekli u finišu prvog poluvremena, a onda su u trećoj četvrtini još “dodali” gas, otišli na prednost od 23 poena i riješili meč. Domaći tim je u posljednjoj četvrtini samo uspio da smanji prednost na konačnih pet poena zaostatka.

’Moram da čestitam momcima. Ova utakmica nam je mnogo značila poslije dva poraza. Poznato je da smo mi odmah sa Tenerifa krenuli za Beograd. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo. Ipak, uspjeli smo da se pripremimo za ovaj meč. Stvarno respektujem tim FMP-a, posebno imajući u vidu da su odigrali na visokom nivou utakmice protiv Cedevite Olimpije i Krke. Odigrali smo napadački veoma dobro, stoji pad u posljednjoj četvrtini kada smo dozvolili FMP-u da vrati razliku. Najveći problem su bile izgubljene lopte i tranzicija FMP-a’’, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

U pobjedničkom timu najefikasniji Stiven Grej sa 19 poena, Edin Atić je dao 12, a Darko Talić, Dalibor Ilić i Stefan Pot po 10. U ekipi FMP-a Džejlen Hends 21, Stefan Đorđević 15 poena.

foto. FMP

About The Author