Lesor: Ni sam ne znam zašto tada nisam zakucao

Matijas Lesor centar iz Francuske govorio za Sportklub.

Igrao je u sezoni 2017/2018 za Zvezdu kada su izgubili finale ABA lige od Budućnosti, a ono što je obilježilo njegov boravak u Zvezdi jeste promašaj za pobjedu u trećoj utakmici u Podgorici.

“Definitivno najgora uspomena iz moje dosadašnje karijere, i do danas mislim o tom promašaju i o tome šta bi se dešavalo i kako bi se dalje stvari odvijale da sam dao koš tada. Zapravo, prošle sezone sam u Unikahi imao istu takvu situaciju kada je Brajan Roberts promašio šut, i zakucao sam ovog puta. Ne znam ni sâm zašto u Podgorici nisam zakucao, devet od deset puta bih u toj situaciji dao koš, a to je bio taj deseti. Nisam imao sreće – kao što sam već rekao, osjećam se da dugujem timu i navijačima nešto. Kada bih mogao da vratim vrijeme bih, a ako se nekada vratim u klub, trudiću se da se iskupim”.

Cijela atmosfera u Podgorici bila je uzavrela, čega se sjećaš?

Ambijent je bio vrlo loš, čak i tokom ligaškog dijela sezone. Sjećam se da je nešto eksplodiralo odmah do mene, neki kao vatromet, i da mi je opeklo nogu. U plej-ofu su navijači pljuvali igrače i vrijeđali ih, Džejmsa (Feldina), Dilana (Enisa) i mene i na rasnoj osnovi. Toliko sam želio da ih pobijedimo i da natjeramo te navijače da je..no umuknu, ali nažalost, nismo uspjeli. Vidio sam i prošle sezone kakva je atmosfera bila, još gora nego kada sam ja bio u timu, ABA liga mora nešto da uradi tim povodom – nije bezbjedno za igrače i za sve ostale”.

foto:kosarka24.ba

About The Author