Nikolić: Želim Evropu, vidjećemo šta će Partizan da igra

Plejmejker Partizana Aleksej Nikolić sezonu 2019/20 proveo je na pozajmici u Trevizu, a poslije definitivnog prevremenog kraja takmičenja jasno je da se više neće vraćati u pomenuti klub.

Dvadesetpetogodišnjak je već dva mjeseca sa svojom porodicom u Sloveniji, a cilj mu je da sljedeće sezone igra u nekom od najjačih evropskih takmičenja.

Njegovi saigrači iz crno-bijelog dresa pre nedelju dana počeli su sa treninzima na otvorenom, ali i ukoliko se sezona u Evrokupu i ABA ligi nastavi, Nikolić će biti samo navijač.

Moje misli su već okrenute sljedećoj sezoni, vidjećemo da li će Partizan učestvovati u Evrokupu ili Evroligi. Učestvovanje u evropskim takmičenjima je moja glavna želja u budućnosti. Ono što je sigurno je da više neću biti u Trevizu,” rekao je Nikolić za Sportklub i dodao:

“Trevizo je bilo sjajno iskustvo, vrlo pozitivno. Ponosan sam i srećan što sam igrao za taj klub. Dobio sam potrebne minute. Takođe sam preuzeo veću odgovornost kao prvi organizator igre. Mislim da sam dokazao da mogu da igram. Ponekad je bilo bolje, ponekad gore jer sam imao neugodnost s manjim povredama, ali one su dio sporta. Generalno, zadovoljan sam i smatram da sam napredovao.”

Slovenački internacionalac rođen u Sarajevu u Trevizu je odigrao 19 mečeva i prosječno je bilježio 10.8 poena, uz procenat šuta za tri poena od 45.5%, i 4.8 asistencija.

Nikolić je u Partizan došao 2018. iz Bamberga, a prošlog ljeta produžio je ugovor sa klubom iz Humske.

foto:Nenad Vuruna/Igokea